FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EnR impresioniran rezultatima hrvatskih energetskih znanstvenika

ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - Čelnici Mreže europskih energetskihagencija (EnR) impresionirani su rezultatima hrvatskih znanstvenikaenergetičara na području razvoja programa energetske učinkovitosti,rekao je danas predsjednik EnR-a Rob Kool.
ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - Čelnici Mreže europskih energetskih agencija (EnR) impresionirani su rezultatima hrvatskih znanstvenika energetičara na području razvoja programa energetske učinkovitosti, rekao je danas predsjednik EnR-a Rob Kool.

Ti se projekti, kako je ocijenio, mogu po svemu mjeriti s projektima u razvijenim zemljama Europske unije.

Kool je pohvalu hrvatskim kolegama iznio na konferenciji za novinare po završetku godišnjeg sastanka EnR-a održanog protekla dva dana u Zagrebu u domaćinstvu Energetskog instituta Hrvoje Požar.

Predsjednik EnR-a istaknuo je da je glavna tema godišnjeg sastanka bila kako unaprijediti rad organizacije tako da ona bude što učinkovitija i utjecajnija.

Taj utjecaj je trenutno ograničen, kaže Kool, i uglavnom se svodi na davanje stručnih mišljenja donosiocima odluka u domeni energetike i energetske učinkovitosti.

EnR je osnovan 1991. godine i u članstvu ima dvadeset i dvije energetske agencije, koje u svojim državama podupiru rad državnih institucija na području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Mnoge od njih raspolažu s velikim godišnjim proračunima i zapošljavaju od 60 do nekoliko tisuća ljudi. Osim u svojim zemljama sudjeluju i u regionalnim i svjetskim energetskim projektima prateći svoje države.

Energetski institut Hrvoje Požar i Bugarska energetska agencija jedine su članice Mreže europskih energetskih agencija izvan Europske unije.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙