FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U nedjelju, 3. srpnja akcija čišćenja Medvednice

ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Akciju čišćenja na području"Rudarskog vrta" i u samom "Rudniku Zrinski" na Medvednici zajedničkiće u nedjelju, 3. srpnja realizirati članovi United World CollegesHrvatska (UWC Hrvatska) i Javna ustanova "Park prirode Medvednica",priopćeno je danas iz te ustanove.
ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Akciju čišćenja na području "Rudarskog vrta" i u samom "Rudniku Zrinski" na Medvednici zajednički će u nedjelju, 3. srpnja realizirati članovi United World Colleges Hrvatska (UWC Hrvatska) i Javna ustanova "Park prirode Medvednica", priopćeno je danas iz te ustanove.

Kako se dodaje, riječ je o malo drugačijoj akciji čišćenja nego što su do sada bile organizirane u Javnoj ustanovi "Park prirode Medvednica".

Tako se ovaj put neće izvlačiti automobilske olupine iz šuma Medvednice niti čistiti, primjerice, tvrdokorne Ponikve, već "Rudnik Zrinski", njegove drvene skulpture, poučne table, oruđe, tačke i ulazna prostorija čiji su zidovi obučeni drvenim daskama, a koji zbog visokog postotka vlažnosti u rudniku obiluju razvijenom mikroflorom i potrebno ih je s vremena na vrijeme ukloniti.

Čišćenje će pripomoći mladi članovi udruge UWC Hrvatska koji u svom godišnjem programu imaju predviđen i društveno koristan rad.

Također, u tijeku akcije čišćenja bit će uklonjeni i panjevi, granje i slično kao i smeće iz šume, napominje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙