FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba "Made in Germany: Arhitektura + Ekologija"

ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - U organizaciji Goethe instituta iberlinske galerije Aedes, u Hrvatskom muzeju arhitekture večeras jesvečano otvorena izložba "Made in Germany: Arhitektura + Ekologija".
ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - U organizaciji Goethe instituta i berlinske galerije Aedes, u Hrvatskom muzeju arhitekture večeras je svečano otvorena izložba "Made in Germany: Arhitektura + Ekologija".

Na izložbi je predstavljeno devet projekata na temelju kojih su se u Njemačkoj posljednjih godina razvijali i ostvarivali ekološki načini građenja.

Uvodni dio izložbe donosi povijest ekološkog građenja, a zatim su pojedinačno predstavljeni različiti arhitektonski projekti, od kojih svaki na svoj način vodi dijalog s ekologijom.

Kako je istaknula ravnateljica Hrvatskog muzeja arhitekture Dubravka Kisić, poimanje građenja kao medijatora između korisničkih potreba i okoliša temeljni je izazov moderne arhitekture.

Prvi projekti koji su u tom smjeru razvijali arhitekturu pojavili su se šezdesetih godina prošlog stoljeća, a današnja produkcija pokazuje kako investitori sve više prihvaćaju ekološko građenje. Upravo stoga, kako je naglasila Kisić, danas se s pravom ekološka arhitektura smatra arhitekturom budućnosti.

Nakon izložbe, koja se može razgledati do 28. lipnja, održano je i stručno predavanje profesora Tehničkog univerziteta u Darmstadtu Thomasa Starka pod nazivom "Od ekološkog građenja do trajne arhitekture".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙