FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sofija zbog prosvjeda zagušena smećem i u strahu od epidemija

SOFIJA, 4. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Bugarski su dužnosnici uponedjeljak proglasili krizno stanje u prijestolnici Sofiji jerprosvjednici četvrti dan blokiraju gradsko odlagalište otpada što jedovelo do stvaranja sve većih gomila smeća diljem grada i straha odširenja zaraze.
SOFIJA, 4. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Bugarski su dužnosnici u ponedjeljak proglasili krizno stanje u prijestolnici Sofiji jer prosvjednici četvrti dan blokiraju gradsko odlagalište otpada što je dovelo do stvaranja sve većih gomila smeća diljem grada i straha od širenja zaraze.

Stanovnici sofijskog predgrađa Suhodol odbili su propustiti kamione za odvoz smeća na odlagalište u blizini njihove četvrti navodeći da je grad prekršio svoje obećanje da će zatvoriti odlagalište krajem prošlog mjeseca.

Blokada je u Sofiji prouzročila pretrpavanje košara i kontejnera za smeće i stvaranje dva metra visokih gomila smeća te su gradski dužnosnici izjavili da se pribojavaju izbijanja epidemija s obzirom da vruće balkansko ljeto i obilne kiše ubrzavaju truljenje.

"Izdali smo zapovijed da se danas proglasi krizno stanje... Naš je glavni cilj spriječiti izbijanje epidemije", rekao je na konferenciji za medije Minko Gerdžikov, gradonačelnik Sofije.

U siječnju su prosvjednici bili blokirali odlagalište otpada na pet dana dok gradske vlasti nisu pristale zatvoriti ga krajem lipnja i odrediti novi prostor za odlaganje otpada. Novi prostor, međutim, još nije izabran.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙