FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pobjednici kviza "National Geographic Junior" su "Mrkšići" iz Sv. Klare

ZAGREB, 18. lipnja 2005. (Hina) - U završnom krugu kviza dječjegčasopisa "National Geographic Junior" pod nazivom "Kroz vrata znanjado putovanja", održanom danas u Zagrebu, prvo je mjesto osvojila ekipaMrkšića iz Osnovne škole Miroslava Mrkše iz Svete Klare (Zagreb),izvijestio je danas taj časopis.
ZAGREB, 18. lipnja 2005. (Hina) - U završnom krugu kviza dječjeg časopisa "National Geographic Junior" pod nazivom "Kroz vrata znanja do putovanja", održanom danas u Zagrebu, prvo je mjesto osvojila ekipa Mrkšića iz Osnovne škole Miroslava Mrkše iz Svete Klare (Zagreb), izvijestio je danas taj časopis.

Drugo mjesto pripalo je Risovima iz bjelovarske Prve osnovne škole, a treći su bili Grdelini iz splitske Osnovne škole "Mertojak".

Pobjednici su osvojili putovanje u Washington i posjet najvećemu muzeju posvećenom istraživanju svemira.

U pobjedničkoj ekipi Mrkšića bilo je troje učenika: Karlo Vrbić, Marijana Katušić i Renato Bartulović, a vodila ih je učiteljica Vesna Zergollern.

Dječji časopis "National Geographic Junior" ove je godine prvi put organizirao kviz za djecu "Kroz vrata znanja do putovanja". Na kviz se prijavilo 129 škola iz svih krajeva Hrvatske. Svaku školu predstavljalo je troje učenika četvrtog razreda koje je vodila učiteljica.

Kviz je osmišljen kao ekipno natjecanje škola. Pitanja su sastavili i pripremili stručnjaci koji se bave edukacijom djece, nastavnici, učitelji i školski savjetnici, a odnosila su se na poznavanje svijeta, prirodu i društvo, ekologiju, biljni i životinjski svijet i opću kulturu.

Prva razina natjecanja održana je 23. travnja u 11 hrvatskih županija te u Zagrebu za Zagreb i Zagrebačku županiju, a polufinalno natjecanje bilo je 7. svibnja.

"National Geographic Junior" u Hrvatskoj izlazi od rujna prošle godine, namijenjen je djeci u dobi od sedam do 15 godina, a izdaje se prema licenciji jedne od najvećih edukacijskih i znanstvenih organizacija na svijetu - Udruge "National Geographic Society". Ima preporuku Zavoda za školstvo Republike Hrvatske kao časopis koji pridonosi općoj izobrazbi i popularizaciji znanosti među mladima.

Javno snimanje finalne emisije kviza održano je u Kazalištu "Trešnja", a bit će emitirano na lokalnim televizijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙