FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Nay s Čavićem o policiji

BANJA LUKA, 5. srpnja 2005. (Hina) - Viši zamjenik visokog predstavnikau BiH Martin Nay izjavio je u utorak kako je tijekom susreta sa predsjednikom Republike Srpske Draganom Čavićem pokazan optimizam zaponovno počinjanje pregovora o reformi policije u BiH.
BANJA LUKA, 5. srpnja 2005. (Hina) - Viši zamjenik visokog predstavnika u BiH Martin Nay izjavio je u utorak kako je tijekom susreta sa predsjednikom Republike Srpske Draganom Čavićem pokazan optimizam za ponovno počinjanje pregovora o reformi policije u BiH.

On je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci naglasio kako je pregovore o reformi policije potrebno nastaviti odmah i dovršiti polovicom rujna. Nakon toga, a prije obilježavanja desete obljetnice Daytonskoga sporazuma, trebali bi otpočeti pregovori o stabilizaciji i pridruživanju EU.

Zastoj u reformiranju policije BiH nastao je nakon što su zastupnici Parlamenta RS 30. svibnja odbili prijedlog o jedinstvenoj policiji BiH koja bi djelovala u regijama.

Veleposlanik Nay obavijestio je novinare da je sa predsjednikom RS razgovarao i o reformi obrane u BiH što je preduvjet za njezino pistupanje programu Partnerstvo za mir.

Viši zamjenik Visokog predstavnika danas se u Banjoj Luci sastao sa biskupom Franjom Komaricom, episkopom Jefremom i muftijom Edhemom Čamdžićem sa kojima je razgovarao o procesu pomirenja i uspostavljanja povjerenja.

"Predložio sam, a vjerski poglavari su prihvatili, da se sastanemo u rujnu kada bi se u Banja Luci formiralo Međureligijsko vijeće po ugledu na Sarajevo» kazao je novinarima veleposlanik Martin Nay.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙