FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OHR protiv suspenzije ugovora o slobodnoj trgovini

SARAJEVO,28. lipnja 2005.(Hina) - Ugovori o slobodnoj trgovini kojeBosna i Hercegovina ima s Hrvatskom i Srbijom i Crnom Gorom nisu uzrokproblemima bosanskohercegovačkih poljoprivrednika jer su za njihodgovorne vlasti BiH koje nisu odgovarajuće poduprle domaćuproizvodnju, izjavio je u utorak u Sarajevu glasnogovornik Uredavisokog predstavnika za BiH (OHR) Kevin Sullivan.
SARAJEVO,28. lipnja 2005.(Hina) - Ugovori o slobodnoj trgovini koje Bosna i Hercegovina ima s Hrvatskom i Srbijom i Crnom Gorom nisu uzrok problemima bosanskohercegovačkih poljoprivrednika jer su za njih odgovorne vlasti BiH koje nisu odgovarajuće poduprle domaću proizvodnju, izjavio je u utorak u Sarajevu glasnogovornik Ureda visokog predstavnika za BiH (OHR) Kevin Sullivan.

Komentirajući prosvjede poljoprivrednika u BiH, koji traju već tri dana ispred sjedišta Vijeća ministara u Sarajevu, Sullivan je rekao novinarima kako OHR žali što su prosvjednici dovedeni u poziciju u kojoj smatraju da su problem ti ugovori.

Predsjednik Udruge poljoprivrednika u BiH Ranko Bakić naveo je kao temeljne zahtjeve prosvjednika uspostavu državnog ministarstva poljoprivrede i poticaje domaćoj proizvodnji, ali i trenutačnu i trajnu suspenziju bescarinskog uvoza hrane iz susjedstva.

"Riječ je o propustu vlasti BiH i na državnoj i na entitetskim razinama da organiziraju, upravljaju i podupru poljoprivredu na odgovarajući način", istaknuo je Sullivan.

Dodao je da OHR podupire zahtjeve poljoprivrednika za koordiniranom politikom unutar države, za što je Europska unija već dala odgovarajuće preporuke.

"Kada se formulira i počne provoditi takva koordinirana politika, poljoprivrednici u BiH i potrošači počet će osjećati korist od ugovora o slobodnoj trgovini", rekao je glasnogovornik OHR-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙