FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Imenovan novi Ashdownov zamjenik Martin Nay

SARAJEVO,7. lipnja(Hina) - Njemački diplomat Martin Nay preuzeo je uutorak dužnost jednog od dvojice zamjenika Visokog predstavnika zaBosnu i Hercegovinu, izjavio je glasnogovornik OHR-a u Sarajevu KevinSullivan.
SARAJEVO,7. lipnja(Hina) - Njemački diplomat Martin Nay preuzeo je u utorak dužnost jednog od dvojice zamjenika Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu, izjavio je glasnogovornik OHR-a u Sarajevu Kevin Sullivan.

Veleposlanik Nay bit će na poziciji višeg zamjenika Visokog predstavnika i bavit će se pitanjima reforme obrane i obavještajnih službi u BiH, jačanjem zajedničkih tijela vlasti, reformom javne uprave i medija te uspostavom javnog radio-televizijskog sustava.

Martin Nay karijerni je diplomat koji je u njemačkom Ministarstvu vanjskih poslova angažiran od 1986. godine, a prije dolaska na dužnost u Sarajevo bio je nadležan za koordiniranje aktivnosti vezanih uz sudjelovanje Njemačke u razvijanju zajedničke vanjske i sigurnosne politike Europske unije, što je obuhvatilo i definiranje politike prema zapadnom Balkanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙