FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Orco najavio skoru objavu ponude za preuzimanje Sunčanog Hvara

ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Luksemburška kompanija Orco PropertyGroup najavila je danas skoru objavu ponude za preuzimanje društvaSunčani Hvar, navodeći da je, nakon potpisivanja Sporazuma Orca sHrvatskim fondom za privatizaciju 18. lipnja ove godine, Grad Hvar 4.srpnja potpisao izjavu kojom je prihvatio dijelove toga sporazuma.
ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Luksemburška kompanija Orco Property Group najavila je danas skoru objavu ponude za preuzimanje društva Sunčani Hvar, navodeći da je, nakon potpisivanja Sporazuma Orca s Hrvatskim fondom za privatizaciju 18. lipnja ove godine, Grad Hvar 4. srpnja potpisao izjavu kojom je prihvatio dijelove toga sporazuma.

Time je, kako stoji u objavi, po Zakonu o preuzimanju dioničkih društava uspostavljen odnos zajedničkog djelovanja (HFP-a, Orca i Grada Hvara) te je nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje.

Podsjeća se da je Glavna skupština Sunčanog Hvara 17. lipnja odlučila povećati temeljni kapital, tj. dokapitalizirati tu tvrtku i to uplatom u novcu izdavanjem dva milijuna novih dionica privatnim izdanjem za Orco i isključenjem prava prvenstva dioničara pri upisu novih dionica u cijelosti.

Temeljni kapital se tako povećava za 200 milijuna kuna, koje će, kako danas napominju u HFP-u, u novcu uskoro uplatiti Orco, koji je s HFP-om 20. travnja potpisala Ugovor o osnivanju javno-privatnog partnerstva (JPP) u Sunčanom Hvaru.

Za uplatu tih 200 milijuna kuna Orco ima vremena 30 dana, odnosno do 17. srpnja, ali u HFP-u očekuju da će oni taj novac doznačiti i prije isteka toga roka.

Orcovom će se uplatom temeljni kapital Sunčanog Hvara povećati s sadašnjih 331,09 milijuna na 531,09 milijuna kuna.

S danom te uplate, dodaju iz HFP-a, na snagu stupa i dioničarski ugovor između države i Orca, dok će se pregovori HFP-a i Grada Hvara o otvorenim pitanjima nastaviti.

Orco Property Group trenutno drži 460 dionica, što čini 0,0139 posto temeljnog kapitala, HFP ima 1,129.693 dionice, što čini 34,12 posto ukupnog temeljnog kapitala, a u potpunosti je ovlašten i glasovati, upravljati i raspolagati s 1,359.396 dionica koje drži Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) - koje čine 41,06 posto temeljnog kapitala i isto toliko glasova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙