FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavna skupština "Sunčanog Hvara" prihvatila dokapitalizaciju

ZAGREB/HVAR, 17. lipnja 2005. (Hina) - Glavna skupština "SunčanogHvara" na današnjoj je sjednici u Hvaru odlučila povećati temeljnikapital, to jest dokapitalizirati tu tvrtku, prihvatila je novi Statuti izabrala nove članove Nadzornog odbora, izvijestili su večeras izHFP-a.
ZAGREB/HVAR, 17. lipnja 2005. (Hina) - Glavna skupština "Sunčanog Hvara" na današnjoj je sjednici u Hvaru odlučila povećati temeljni kapital, to jest dokapitalizirati tu tvrtku, prihvatila je novi Statut i izabrala nove članove Nadzornog odbora, izvijestili su večeras iz HFP-a.

Glavnu skupštinu "Sunčanog Hvara" sazvala je Uprava na temelju zahtjeva većinskog dioničara, Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), koji ima i većinu glasova na skupštini.

Temeljni će se kapital povećati novčanom doznakom izdavanjem dva milijuna novih dionica privatnim izdanjem i isključenjem prava prvenstva dioničara pri upisu novih dionica u cijelosti.

Temeljni se kapital povećava za 200 milijuna kuna, koje će, napominju u HFP-u, u novcu doznačiti luksemburška tvrtka "Orco Property Group", koja je s HFP-om 20. travnja potpisala Ugovor o osnivanju javno-privatnog partnerstva (JPP) u "Sunčanom Hvaru".

Da doznači tu svotu "Orco" ima vremena 30 dana nakon odluke Glavne skupštine o dokapitalizaciji, ali će, ističu u HFP-u, oni taj novac doznačiti vjerojatno i prije isteka roka.

S danom uplate, dodaju, na snagu stupa i dioničarski ugovor između države i "Orca". Hrvatska je Vlada Predugovor za ulazak "Orca" u "Sunčani Hvar" odnosno Sporazum dioničara između HFP-a i "Orca" odobrila 20. svibnja kao ključni dokument JPP-a u kojemu su precizirana međusobna prava i obveze sudionika toga partnerstva.

"Orcovom" će se doznakom temeljni kapital "Sunčanog Hvara" povećati s 331,09 milijuna na 531,09 milijuna kuna, pri čemu je doznaka od 200 milijuna kuna dokapitalizacije 37,66 posto ukupna temeljnog kapitala nakon povećanja.

Glavna skupština danas je prihvatila i novi Statut u kojemu, među ostalim, stoji da se tvrtka može osim hrvatskim služiti i nazivom na engleskom jeziku: Sunčani Hvar, joint stock company for hotel industry, catering and tourism ili skraćeno Sunčani Hvar, PLC.

Budući da su s "Orcom" dogovoreni i načini upravljanja, Glavna je skupština danas izabrala i pet članova novoga sedmeročlanog Nadzornog odbora "Sunčanog Hvara". Četiri člana NO-a su iz "Orca" (Jean Francois Ott, Ales Vobruba, Nicolas Tommasini i Gilbert Irondelle), dva su u ime države odnosno HFP-a (Vedran Kukavica i Jakša Barbić), a jedan u ime zaposlenika (Kuzma Tudor).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙