FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor o kupoprodaji splitskog hotela "Marjan"

SPLIT, 28. lipnja 2005. (Hina) - Tvrtka Neva Kerum, koja je danas sHrvatskim fondom za privatizaciju (HFP) potpisala Ugovor o kupnjisplitskog Hotela Marjan, planira u roku dvije godine pretvoriti Marjanu prvi splitski elitni hotel s 5 zvjezdica.
SPLIT, 28. lipnja 2005. (Hina) - Tvrtka Neva Kerum, koja je danas s Hrvatskim fondom za privatizaciju (HFP) potpisala Ugovor o kupnji splitskog Hotela Marjan, planira u roku dvije godine pretvoriti Marjan u prvi splitski elitni hotel s 5 zvjezdica.

Ugovor o kupoprodaji 87,83 postotnog udjela u turističkoj tvrtki Adriatic, u čijem je vlasništvu Hotel Marjan, potpisali su predsjednik HFP-a Damir Ostović i direktor Neva Keruma Jakov Kerum, nećak vlasnika tvrtke Željka Keruma.

Ponudu tvrtke Neva Kerum Upravni odbor HFP-a ocijenio je najboljom među devet pristiglih na natječaj - splitska je tvrtka za dionice ponudila trostruko veću cijenu od početnih 57,5 milijuna kuna, odnosno 170 milijuna kuna te dokapitalizaciju još 190 milijuna kuna iz vlastitih sredstava u dvije godine.

Vlasnik Neva Keruma, poduzetnik Željko Kerum, kazao je da će na poslovima obnove sada derutnoga hotela raditi splitski poduzetnici.

Ukoliko grad i Županija brzo odobre potrebne suglasnosti i dozvole hotel će, ističe Kerum, biti obnovljen već za 20 mjeseci. Kerum najavljuje i zadržavanje svih zaposlenika (101), kao i zapošljavanje novih stotinjak radnika.

Na novinarski je upit odgovorio da će kupovninu platiti HFP-u u predviđenom roku od 30 dana te da bi obnova objekta trebala početi već 1. rujna.

Upitan u kojem će svjetskom lancu biti Marjan, Kerum je odgovorio da su u pregovorima s nekoliko poznatih lanaca, ali da su najbliži partnerstvu s lancem Radison SAS-om, brandom skandinavske hotelske menadžment kompanije Residor.

Projekt uređenja hotela Marjan pratit će, kako je rečeno, HVB Splitska banka koja inače prati Kerumova ulaganja.

Kerum je odgovorio i da je već kupio 37 posto dionica trgovačke tvrtke Koteks, te da time potvrđuje da želi postati njezinim većinskim vlasnikom. Što se pak tiče kaznene prijave za malverzacije u Koteksu i podatka da je među brojnim osumnjičenima i on osobno, Kerum je odgovorio "kako je svatko pametan tko je vidio tu prijavu zaključio da je ona neosnovana".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙