FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Siemens d.d. razvio softver za novi sustav naplate parkinga

ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Tvrtka Siemens d.d. Hrvatskapredstavila je danas novi sustav naplate parkinga koji će, kako sunajavili, u roku od dva do tri tjedna biti pušten u rad kao pilotprojekt na parkiralištu s 200 parkirnih mjesta splitske tvrtkePromet.
ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Tvrtka Siemens d.d. Hrvatska predstavila je danas novi sustav naplate parkinga koji će, kako su najavili, u roku od dva do tri tjedna biti pušten u rad kao pilot projekt na parkiralištu s 200 parkirnih mjesta splitske tvrtke Promet.

Siemensovi stručnjaci su nakon jednogodišnjeg rada na projektu razvili softver za sustav naplate parkinga koji će uz klasičan način kontrole i naplate (Bar-Code) koristiti i najnoviju tehnologiju Mifare bezkontaktnih (smart) katica, rečeno je na predstavljanju, .

Smart kartice vlasniku omogućuju korištenje parkinga bez naplate na licu mjesta i pružaju stupanj zaštite veći od dosadašnjih.

Cjelokupno programsko rješenje za bezkontaktne parkirne sustave rezultat je vlastitog razvoja, a dio programskog paketa koji su razvili domaći stručnjaci ugrađivat će se u ulazne/izlazne terminale koje proizvodi Siemens AG Njemačka.

U Siemensu procjenjuju kako bi u prvoj godini od prodaje softvera mogli uprihoditi pola milijuna eura.

Prvi sustav koji će se ustupiti na korištenje tvrtki Promet sastojat će se od ulazno/izlaznog terminala, dvije rampe, ručne blagajne i središnjeg sustava za upravljanje, obradu i pohranu podataka.

U prvoj fazi pilot projekta pretplatničku smart karticu korisnik će moći kupiti u jednoj od poslovnica Prometa, a na čip kartice pohranit će se podaci o korisniku: njegovo ime i prezime, adresa, registarska oznaka i serijski broj.

Za ulaz i izlaz na parkiralište korisnik je dužan samo prisloniti svoju smart karticu na predviđeno mjesto ulaznog/izlaznog terminala.

U drugoj fazi sustav će biti povezan sa središnjim sustavom što će omogućiti automatsku razmjenu podataka o pretplatnicima - VIP korisnicima. Korisnicima će također biti omogućeno preuzimanje Mifare (smart) kartica sa svim bitnim podacima na svakom parkiralištu Prometa koje koristi spomenutu tehnologiju. Uvođenjem bezkontaktne smart kartice Siemensov partner Promet dobit će dugoročnu mogućnost da među prvima u Hrvatskoj uvede u uporabu Mifare smart kratice za javni gradski prijevoz.

Osim primjene na domaćem tržištu, kako je rečeno, Siemens AG Austrija prihvatio je da se proizvod također prodaje preko njihove centrale u regiji, a u cijelom svijetu prodavat će se preko prodajne mreže koncerna.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙