FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povezivanje BenQ i Siemensa na području mobilnih telefona

HAMBURG, 6. lipnja 2005. (Hina/Dpa) - Tajvanska elektronička kompanijaBenQ i njemački Siemens dogovorili su partnerstvo na području mobilnihtelefona, na kojem njemačka kompanija ostvaruje gubitak, objavio je uponedjeljak The Financial Times Deutschland.
HAMBURG, 6. lipnja 2005. (Hina/Dpa) - Tajvanska elektronička kompanija BenQ i njemački Siemens dogovorili su partnerstvo na području mobilnih telefona, na kojem njemačka kompanija ostvaruje gubitak, objavio je u ponedjeljak The Financial Times Deutschland.

Kompanija BenQ, koja se odvojila od Acer koncerna, poznata je po svom instinktu za nove trendove i poznavanju tržišta. Oko 60 posto njezine proizvodnje, koja uključuje ravne ekrane monitora i prijenosnih računala, namijenjeno je drugim kompanijama.

Glasnogovornik Siemensa u Muenchenu odbio je potvrditi taj izvještaj. Nadzorni odbor kompanije održat će u ponedjeljak sastanak na kojem će "ispitati situaciju vezanu uz Siemens mobile, jedinicu kompanije koja je odgovorna za gubitak u poslovanju na području mobilnih telefona.

Krajem travnja Siemens je izvijestio o padu neto dobiti u drugom tromjesečju fiskalne 2005. uslijed gubitaka od 138 milijuna eura u poslovanju s mobilnim telefonima. Analitičari ističu da je Siemens izgubio udjel na tržištu mobilnih telefona zbog presporog predstavljanja novih tehnoloških mogućnosti poput music playera ili brzog pristupa Webu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙