FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suradnja Siemensa i makedonske vlade

MUENCHEN, 10. lipnja 2005. (Hina/MIA) - Makedonski ministargospodarstva Fatmir Besimi i član izvršnog odbora Siemensa zajugoistočnu Europu Johannes Feldmayer potpisali su u Skopju sporazum ostrateškoj suradnji Makedonije i te njemačke kompanije.
MUENCHEN, 10. lipnja 2005. (Hina/MIA) - Makedonski ministar gospodarstva Fatmir Besimi i član izvršnog odbora Siemensa za jugoistočnu Europu Johannes Feldmayer potpisali su u Skopju sporazum o strateškoj suradnji Makedonije i te njemačke kompanije.

"Siemens dolazi u Makedoniju. Dosadašnji godišnji promet u Makedoniji iznosio je 6 milijuna eura, no sada ćemo proširiti naš investicijski angažman. Spremni smo pružiti potporu gospodarskom razvoju zemlje i njezinom pristupanju EU", kazao je Feldmayer.

Prema njegovim riječima, dva partnera pripremit će zajednički koncept konkretnih infrastrukturnih projekata na području proizvodnje i transporta energije, telekomunikacija, medicinske tehnike, sigurnosti, transporta i zračnih luka.

Siemens će narednih mjeseci raditi na projektu ulaganja u termoelektranu "Skopje", kao i na tri elektrane.

Makedonski premijer Vlado Buckovski pozdravio je potpisivanje sporazuma dodavši da je to "realizacija najava da će Makedonija postati atraktivna poslovna destinacija za velike brand kompanije, kao što je Siemens". "To je dio našeg strateškog cilja da dovedemo najmanje tri velike svjetske kompanije u Makedoniju do kraja 2005", kazao je Buckovski.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙