FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Proizvodi hrvatskog sela" u Zagrebu 11. i 12. lipnja

ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Četvrti po redu sajam pod nazivom"Proizvodi hrvatskog sela" održat će se na prostoru Boćarskog klubaZrinjevac u Zagrebu 11. i 12. lipnja, najavio je na današnjojkonferenciji za novinare Damir Kovačić iz tvrtke Agrarno Savjetovanje,jednog od organizatora sajma.
ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Četvrti po redu sajam pod nazivom "Proizvodi hrvatskog sela" održat će se na prostoru Boćarskog kluba Zrinjevac u Zagrebu 11. i 12. lipnja, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare Damir Kovačić iz tvrtke Agrarno Savjetovanje, jednog od organizatora sajma.

Sajam, kazao je Kovačić, je mjesto promocije i prodaje proizvoda hrvatskog sela - hrane, pića, proizvoda kućne radinosti i tradicijskog obrta, a cilj je manifestacije potaknuti promociju i prodaju proizvoda hrvatskog sela. Riječ je o proizvodima koji imaju dodanu vrijednost i mogu biti konkurentni kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima, pojasnio je Kovačić.

Na taj način, dodao je, želi se potaknuti dio poljoprivrednih proizvođača da se usmjere na stvaranje proizvoda i usluga veće vrijednosti, a potrošačima ponuditi najvrednije sa hrvatskog sela.

Tako će na sajmu biti predstavljene mesne delicije, sirevi, med i proizvodi od meda, slastice i pekarski proizvodi, vina, rakija i eko proizvodi, a očekuje se da će se na sajmu predstaviti oko 80 izlagača.

U organiziranje ove priredbe, kazao je Kovačić, utrošeno je 70 tisuća kuna, od čega je polovicu sufinanciralo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, a ostalo sami proizvođači kroz kotizaciju.

U sklopu sajma biti će održan i okrugli stol na temu "Kako legalno proizvoditi i prodavati proizvode hrvatskog sela", čiji je organizator Udruga "Proizvodi hrvatskog sela" koja će se prvi put i predstaviti na sajmu.

Jedan od ciljeva udruge je, kako je kazao pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Josip Kraljičković, i otvaranje prodajnog prostora u Zagrebu u kojem bi se prodavali proizvodi sa sela (drniški pršut, kulen, sir itd.), a pokaže li se u roku od godine dana da takva trgovina može opstati planira se otvaranje novih. Trgovina u Zagrebu trebala bi početi sa radom na jesen, rečeno je.

Uz tvrtku Agrarno Savjetovanje organizator sajma "Proizvodi hrvatskog sela" je i Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙