FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oko 55.000 dodatnih ulaznica za londonski koncert Live 8

LONDON, 27. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Oko 55.000 dodatnih ulaznicapočet će se dijeliti u srijedu za londonski Live 8, seriju konceratakojima se publika želi upozoriti na siromaštvo u Africi, izvijestilisu organizatori.
LONDON, 27. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Oko 55.000 dodatnih ulaznica počet će se dijeliti u srijedu za londonski Live 8, seriju koncerata kojima se publika želi upozoriti na siromaštvo u Africi, izvijestili su organizatori.

Ždrijebom je već podijeljeno 150.000 ulaznica za koncert. Dodatne ulaznice također će se besplatno dijeliti od srijede poslijepodne u nekoliko koncertnih dvorana u Londonu i u većim britanskim gradovima. Jedna osoba može dobiti najviše dvije ulaznice.

U2, Madonna, Paul McCartney, REM, Robbie Williams i Pink Floyd za tu će prigodu nastupiti u subotu u Hyde parku, u središtu Londona.

Rocker Bob Geldof, koji je 1985. utemeljio Live Aid radi suzbijanja gladi u Etiopiji, htio je osnutkom Live 8 načiniti pritisak na čelnike G8 (Njemačka, Kanada, SAD, Francuska, Velika Britanija, Italija, Japan, Rusija). Oni će na sastanku na vrhu u Gleneaglesu (Škotska) 6. i 8. srpnja raspravljati o tome kako smanjiti siromaštvo u Africi i globalno zagrijavanje.

Osam koncerata, koji će se održati u Londonu, Versaillesu, Rimu, Berlinu, Philadelphiji, Berlinu, Torontu, Tokiju i Johannesburgu, moći će na televiziji gledati više od 5,5 milijarda ljudi u 140 zemalja svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙