FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promatrači dali prolaznu ocjenu izborima u Albaniji

TIRANA, 4. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodni promatračiobjavili su u ponedjeljak da su parlamentarni izbori u Albaniji u"određenoj mjeri" provedeni u skladu s međunarodnim demokratskimstandardima i obvezama.
TIRANA, 4. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodni promatrači objavili su u ponedjeljak da su parlamentarni izbori u Albaniji u "određenoj mjeri" provedeni u skladu s međunarodnim demokratskim standardima i obvezama.

"Velika većina albanskih birača iskoristila je svoje demokratsko pravo na zreo i dostojanstven način", rekao je šef promatrača OESS-a Jorgen Grunnet u Tirani.

"Dio međunarodnih standarda je ispunjen, dio ipak nije, a dio je ostao između to dvoje", rekao je Grunnet. "Bilo je loše organizacije na nekim mjestima, ali ipak vrlo malo ozbiljnijih nepravilnosti", dodao je.

Bruxelles je jasno dao do znanja kako želi poštene izbore prije potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji bi Albaniju trebao izvesti na put prema članstvu u Europskoj uniji.

Izborna nedjelja protekla je bez nasilja i nepravilnosti koje su obilježile prethodnih pet izbora od pada komunizna 1990. godine.

Službeni rezultati trebali bi se znati u ponedjeljak navečer. No, to nije spriječilo ni vladajuće socijaliste niti oporbene demokrate da još u nedjelju proglase svoju pobjedu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙