FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Simultani mitinzi dviju glavnih albanskih stranaka

TIRANA, 1. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Demokratska stranka bivšegalbanskog predsjednika Saliaja Berishe i socijalisti premijera FatosaNanoa, održali su u petak istovremeno u Tirani skupove bez i najmanjegincidenta prije parlamentarnih izbora koji će se održati u nedjelju,3. srpnja.
TIRANA, 1. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Demokratska stranka bivšeg albanskog predsjednika Saliaja Berishe i socijalisti premijera Fatosa Nanoa, održali su u petak istovremeno u Tirani skupove bez i najmanjeg incidenta prije parlamentarnih izbora koji će se održati u nedjelju, 3. srpnja.

"Socijalisti će odvesti Albance u Europu, demokrati su izgubljena prilika", rekao je dosadašnji premijer Fatos Nano pred simpatizerima svoje stranke okupljenima u središtu Tirane.

"Demokrati predstavljaju europsku budućnost Albanaca, demokrati su velika promjena", izjavio je vođa oporbe Sali Berisha praćen povicima odobravanja.

Dvije manifestacije su se odvijale u mirnom ozračju, a sudionici su nosili zastave Albanije, SAD-a i Europske unije.

Odvijanje izbora će nadzirati 400 stranih i 3.500 albanski promatrača i dobro odvijanje je tim važnije što Albanija želi u 2005. potpisati s EU sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Oko 2,8 milijun birača će izabrati među 1.253 kandidata svojih 140 zastupnika iz 27 stranaka i koalicija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙