FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Albanci pozvani da na izborima ispune standarde EU-a

TIRANA, 2. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Albanski predsjednik AlfredMoisiu izjavio je u subotu kako je rezultat nedjeljnih izbora uAlbaniji manje važan od toga da se ispune zapadni izborni standardi okojima, među ostalim, ovisi budućnost te zemlje u Europskoj uniji (EU)i NATO-u.
TIRANA, 2. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Albanski predsjednik Alfred Moisiu izjavio je u subotu kako je rezultat nedjeljnih izbora u Albaniji manje važan od toga da se ispune zapadni izborni standardi o kojima, među ostalim, ovisi budućnost te zemlje u Europskoj uniji (EU) i NATO-u.

Glavne dvije stranke izjednačene su uoči šestih izbora od pada komunizma i svi izborni čimbenici ističu da oni moraju pokazati kako je Albanija danas zrela demokracija.

Moisiu je rekao da su izbori "najveći izazov i šansa Albaniji da završi tešku tranziciju iz komunizma" i nadoknadi vrijeme izgubljeno u spornim izborima i političkim krizama.

"Na svakim izborima postoje pobjednici i gubitnici, no na nedjeljnim izborima važnije od rezultata je ispunjenje izbornih standarda", naglasio je Moisiu.

EU je jasno dala do znanja kako se želi uvjeriti da su ispunjeni izborni standardi prije nego s Albanijom bude u mogućnosti potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Posljednje istraživanje javnog mišljenja dalo je prednost od samo jednog postotka Demokratskoj stranci bivšeg predsjednika Salija Berishe pred socijalistima premijera Fatosa Nanoa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙