FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izmjena hrvatskih vojnih promatrača u misiji UN-a u Etiopiji i Eritreji

ZAGREB, 6. lipnja 2005. (Hina) - Iz zagrebačke Zračne luke jutros sutrojica hrvatskih časnika - bojnici Miroslav Širinić i Predrag Popovićte satnik Ilija Komljen - otišli na godinu dana u redovitu zamjenuhrvatskih vojnih promatrača u mirovnoj misiji UN-a u Etiopiji iEritreji (UNMEE).
ZAGREB, 6. lipnja 2005. (Hina) - Iz zagrebačke Zračne luke jutros su trojica hrvatskih časnika - bojnici Miroslav Širinić i Predrag Popović te satnik Ilija Komljen - otišli na godinu dana u redovitu zamjenu hrvatskih vojnih promatrača u mirovnoj misiji UN-a u Etiopiji i Eritreji (UNMEE).

Hrvatski časnici nadziru provedbu mirovnog sporazuma potpisana nakon etiopsko-eritrejskog rata, koji je izbio u svibnju 1998. zbog graničnih sukoba. Republika Hrvatska je jedna od četrdeset zemalja koje sudjeluje u UNMEE-u, a prva je skupina hrvatskih časnika poslana 9. ožujka 2001.

Misija UNMEE ustanovljena je rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a 1312 od 13. srpnja 2000. te 1320 od 15. rujna 2000. pošto je u Alžiru 12. prosinca 2000. potpisan sporazum o prestanku neprijateljstva između Etiopije i Eritreje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙