FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Albaniji počeli parlamentarni izbori

TIRANA, 3. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Albanci su u nedjelju ujutropočeli glasovati na parlamentarnim izborima ključnim za njihovueuropsku budućnost jer bi trebali dokazati političku zrelost potrebnuza ulazak u euroatlantske institucije.
TIRANA, 3. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Albanci su u nedjelju ujutro počeli glasovati na parlamentarnim izborima ključnim za njihovu europsku budućnost jer bi trebali dokazati političku zrelost potrebnu za ulazak u euroatlantske institucije.

Birališta su otvorena ujutro i trebala bi se zatvoriti u 19 sati. Oko 2,8 milijuna birača izabrat će 140 zastupnika među 1.253 kandidata iz 27 stranaka i koalicija.

Glasovanje bi trebalo nadgledati 400 stranih promatrača i 3.500 Albanaca.

Dobro odvijanje izbora tim je važnije što Albanija želi tijekom ove godine s EU potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Posljednje istraživanje javnog mišljenja dalo je prednost od samo jednog postotka Demokratskoj stranci bivšeg predsjednika Salija Berishe pred socijalistima premijera Fatosa Nanoa.

Albanski predsjednik Alfred Moisiu izjavio je u subotu kako je rezultat nedjeljnih izbora u Albaniji manje važan od toga da se ispune zapadni izborni standardi o kojima, među ostalim, ovisi budućnost te zemlje u Europskoj uniji (EU) i NATO-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙