FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konferencija o približavanju Zapadnog Balkana EU

OPATIJA, 4. srpnja 2005.(Hina) - Uvjeti i mogućnosti proširenja EU-a nazemlje jugoistočne Europe i odnos EU-a i njih teme su međunarodnekonferencije "Zapadni Balkan: Novi izazovi za Europsku uniju" koja jepočela danas u Opatiji.
OPATIJA, 4. srpnja 2005.(Hina) - Uvjeti i mogućnosti proširenja EU-a na zemlje jugoistočne Europe i odnos EU-a i njih teme su međunarodne konferencije "Zapadni Balkan: Novi izazovi za Europsku uniju" koja je počela danas u Opatiji.

Dvodnevni skup, koji su priredili Austrijsko-francuski centar za približavanje Europi i Francuski institut za međunarodne odnose u Parizu, okupio je četrdesetak sudionika iz desetak europskih država.

Danas stručnjaci iz Austrije, Francuske i država jugoistočne Europe raspravljaju o političkim i gospodarskim uvjetima za približavanje EU te o regionalnoj suradnji. Austrija je, rečeno je, posebno zainteresirana za ta pitanja jer se smatra da bi to moglo biti među političkim prioritetima za austrijskog predsjedanja EU-om u prvoj polovici 2006.

Na otvorenju je govorio francuski veleposlanik u Hrvatskoj Francois Saint-Paul, istaknuvši da sadašnja kriza u EU neće utjecati na približavanje tih zemalja EU. Potvrdio je da je EU spreman početi pristupne pregovore s Hrvatskom čim ona ispuni uvjete.

O odnosu Hrvatske i zemalja regije u okviru približavanja EU govorila je pomoćnica ministrice vanjskih poslova i europskih integracija RH Mirna Marović.

Skup završava sutra raspravom o budućnosti država jugoistočne Europe, posebno o njihovim gospodarskim i političkim sustavima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙