FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gordan Jandroković na Europskom forumu Wachau 2005.

GOETTWEIG, 4. lipnja 2005. (Hina) - Za Hrvatsku je nužno da otvoripristupne pregovore s Europskom unijom, kazao je u subotu uaustrijskom Goettweigu predsjednik Vanjskopolitičkog odbora Hrvatskogsabora Gordan Jandroković koji sudjeluje na Europskom forumu Wachau.
GOETTWEIG, 4. lipnja 2005. (Hina) - Za Hrvatsku je nužno da otvori pristupne pregovore s Europskom unijom, kazao je u subotu u austrijskom Goettweigu predsjednik Vanjskopolitičkog odbora Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji sudjeluje na Europskom forumu Wachau.

Drugoga radnog dana Foruma Jandroković je govorio o vanjskoj politici Hrvatske sudjelujući u raspravi "o doprinosu novih članica Europske unije zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj politici"

"To je važno ne samo za Hrvatsku nego i za cijelu regiju jer Hrvatska služi kao primjer državama u regiji da se ispunjavanjem kriterija europskih standarda i demokratskih vrijednosti može ostvariti boljitak i građana i cjelokupne regije", rekao je Jandroković.

Svi su govornici u raspravi istaknuli da je proširenje EU pozitivno djelovalo i na EU i na njezine nove članice, a posebice na sigurnosni aspekt kao i gospodarski razvitak.

"To je pozitivan signal i za Hrvatsku u očekivanju početka pristupnih pregovora o punopravnom članstvu u EU", izjavio je Jandroković.

Europski forum Wachau koji se održava od 3. do 5. lipnja u samostanu Goettweig u Donjoj Austriji okupio je dužnosnike i visoke predstavnike zemalja članica Europske unije.

Ove su godine prvi put sudjelovali i ministri vanjskih poslova Turske Abudllah Guel te Srbije i Crne Gore Vuk Drašković.

Hrvatska je pak već godinama nazočna na Europskom forumu Wachau, jednome od najuglednijih međunarodnih skupova posvećenih europskim pitanjima, što je odraz austrijske potpore hrvatskome putu u EU.

Skup se održava pod predsjedanjem austrijske ministrice vanjskih poslova Ursule Plassnik.

U nedjelju će u raspravi sudjelovati slovenski predsjednik Vlade Janez Janša i austrijski savezni kancelar Wolfgang Schuessel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙