FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

WASHINGTON - Više od 40 posto Amerikanaca vjeruje da se operacijom šire stanice raka u tijelu, a četvrtina vjeruje da farmaceutska industrija skriva lijek za rak, pokazala je anketa. Anketa koju je objavio časopis "Cancer" pokazuje da mnoge osobe oboljele od raka možda ne dobivaju lijek ili se ne pridržavaju propisanog liječenja, kažu istraživači. "Najčešća je zabluda da 'liječenje raka operativnim putem može uzrokovati širenje raka u tijelu', a u nju vjeruje 41 posto ispitanih", napisali su istraživači. Osamdeset sedam posto znalo je da postoje uspješni lijekovi protiv raka.

BRUXELLES - Belgijska princeza Claire rodit će u siječnju blizance, prve u belgijskoj kraljevskoj obitelji, objavila je u ponedjeljak kraljevska kuća. Claire (31) i princ Laurent, 41-godišnji najmlađi sin kralja Alberta II. i kraljice Paole, već imaju kćer Louise. Laurent je nedavno opovrgnuo glasine o problemima u braku.

KOPENHAGEN - Danski očevi u sve većem broju odlučuju se za rodiljni dopust kako bi se brinuli o svojoj djeci, pokazalo je istraživanje sindikata "Ugebrevet A4" objavljeno u ponedjeljak. Danski su očevi 2004. u prosjeku provodili 3,6 tjedana sa svojim potomcima, što je rekord u kraljevini. No to je još uvijek mnogo manje od 42,3 tjedna koliko su za djecu odvajale majke. Danski zakon dopušta plaćeni rodiljni dopust u trajanju od 52 tjedna. Otac ima pravo na dva tjedna dopusta nakon rođenja i može podijeliti 32 tjedna s majkom. Ostatak dopusta rezerviran je isključivo za majke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙