FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 10. lipnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 10. lipnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

WASHINGTON - Ako imate "baby face" vjerojatno ćete lako osvojiti srca ali ne i glasove birača, pokazala je studija sveučilišta Princeton provedena na studentima koji su, gledajući fotografije, morali odlučiti koji su kandidati kompetentniji za visoke položaje. Više od 800 studenata imalo je sekundu vremena pogledati slike stvarnih kandidata, pobjednika i gubitnika, za američki Kongres. Njihov je zadatak bio da izaberu kandidate za koje smatraju da su pobjedili ili da će pobijediti, te da obrazlože svoj izbor. Studenti su u 68,8 posto slučajeva dobro izabrali, a skloniji su bili izabrati osobe koje su izgledale zrelije, izbjegavajući "slatke face". "Premda želimo vjerovati da ne prosuđujemo knjigu po koricama, osobine poput sladunjavosti uvelike utječu na ljudsko ponašanje, i to u tren oka", tvrde američki znanstvenici.

LONDON - Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, ima odsada ružu koja nosi njezino ime - ružu nježno ružičaste boje i opojnog mirisa. Supruga princa Charlesa, nasljednika engleske krune, trebala bi primiti prvi primjerak te ruže sljedećeg tjedna prilikom vrtne izložbe koja će se održati u blizini Birminghama. Dio zarade od ruže namijenjen je britanskoj nacionalnoj zakladi protiv osteoporoze, kojom predsjeda Camilla.

LAGOS - Nigerijska policija uhitila je kravu koja je ubila vozača autobusa dok je mokrio pored ceste, priopćio je glasnogovornik nigerijske policije u četvrtak. Rogata afrička krava koja je tumarala četvrtima najvećeg nigerijskog grada Lagosa nakon ubojstva vozača ozlijedila je i nekoliko prolaznika. "Krava je poludjela, zaletjela se u vozača autobusa i srušila ga. Pokušaji da mu spasimo život bili su uzaludni", rekao je glasnogovornik policije u Lagosu. Neki su ljudi sugerirali da se na životinju puca ali je načelnik lokalne policije zapovijedio da ju se uhvati živu. Glasnogovornik je rekao i da policija sada traži vlasnika krave kako bi protiv njega podnijela prijavu jer kravu nije držao pod nadzorom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙