FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 7. lipnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 7. lipnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

SAO PAULO - Sin nogometne legende Pelea uhićen je u ponedjeljak u brazilskom obalnom gradu Santosu pod sumnjom da je umiješan u krijumčarenje droge, izvijestila je policija. Edson Cholbi do Nascimento (34), poznatiji kao Edinho, bivši golman u nogometnom klubu Santos, zadržan je zbog ispitivanja u stožeru policijskog Odjela za borbu protiv droge u Sao Paulu. Edinho je uhićen u svom stanu u gradu Santosu kao dio operacije u kojoj je ukupno uhićeno 30 osoba, rekla je glasnogovornica policije. Nikakvi drugi detalji o istrazi, koja je trajala osam mjeseci, nisu bili dostupni. Peleov glasnogovornik priopćio je da je Pele obaviješten o sinovljevu uhićenju, ali nije dao više komentara o tome.

STRAUBING - Njemačka je policija u ponedjeljak objavila kako je zaustavila automobil pod sumnjom da ga vozi ljudski kostur, međutim otkrila je kako ni jedan prometni propis nije prekršen. Plastični kostur u ljudskoj veličini sa sunčanim naočalama na glavi sjedio je na lijevom prednjem sjedalu. No automobil je, u kojem je volan bio na desnoj strani, vozio pravi vozač s valjanom vozačkom dozvolom. A kada je 24-godišnji vozač pokazao da je njegov plastični suvozač i svezan sigurnosnim pojasom kako to nalažu propisi policija je odlučila ne kazniti ga.

WASHINGTON - Marsova istraživačka sonda "Opportunity" dobila je novu šansu da nastavi istraživati površinu tog planeta, nakon što se oslobodila iz pješčane dine koja je robotsko vozilo držala zarobljenim gotovo pet tjedana, objavila je u ponedjeljak američka svemirska agencija NASA. Vozilo je vrtilo svojih šest kotača u namreškanoj dini meke prašine koju je napuhao vjetar. Inženjeri NASA-e u kalifornijskoj Pasadeni radili su tjednima da oslobode robotsko vozilo, šaljući precizne instrukcije sondi kako bi eventualno njeni kotači dobili dovoljno vuče da se izvuku iz nevolje. Dolazak snimaka koji su pokazali da je vozilo oslobođeno, izazvao je val oduševljenja u stožeru misije na Mars.

JENA - Sudbonosno "da" pred matičarem često kriminalce pretvara u čestite građane, rezultat je studije američkog znanstvenika Johna H. Lauba koji je proučio životne puteve više od 500 kriminalaca u Bostonu. "Nakon vjenčanja su mnogi kriminalci postali odgovorne glave obitelji", rekao je Laub, profesor kriminologije sa Sveučilišta Maryland, predstavivši rezultate svoje studije tijekom znanstvenog simpozija u njemačkom gradu Jeni. Prema Laubu još dvije vrste događaja prekidaju kriminalne karijere: selidbe i ratovi. Kao i kod vjenčanja, pogođeni time dospijevaju u sasvim novo okruženje, tumači to Laub. Svojim spoznajama, ističe on, opovrgava teoriju da odrastanje u sumnjivom miljeu nužno vodi u doživotnu kriminalnu karijeru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙