FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Primorac o prvoj fazi provedbe Bolonjske deklaracije

ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - U povodu završetka prve faze provedbeBolonjskoga procesa, ministar znanosti, obrazovanja i športa DraganPrimorac izjavio je danas da je od 835 prijedloga studijskih programa,koji se trebaju uskladiti s Bolonjskom deklaracijom, 640 programadobilo je dopusnice.
ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - U povodu završetka prve faze provedbe Bolonjskoga procesa, ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac izjavio je danas da je od 835 prijedloga studijskih programa, koji se trebaju uskladiti s Bolonjskom deklaracijom, 640 programa dobilo je dopusnice.

Dopusnicu uz uvjet dobilo je 36 programa, 14 je dobilo uz pismo očekivanja u kojemu su navedeni manji nedostaci, a u postupku vrednovanja je 45 dopusnica. Visoka učilišta su tijekom vrednovanja povukla prijedloge za 89 programa, a negativnu ocjenu dobilo je 11 studijskih programa, rekao je Primorac na konferenciji za novinare.

Podsjetivši na značaj provedbe Bolonjskog procesa za razvoj zemlje i gospodarstvo, ministar je istaknuo kako se provedbom tog procesa neće događati hiperprodukcija kadrova koji se ne mogu uklopiti u tržište rada. Dodao je i kako će se kvote za upise na studije određivati na osnovi potreba gospodarstva.

Ministarstvo znanosti zajednički radi sa studentima na zakonu koji će zamijeniti dosadašnji Zakon o studentskom zboru, rekao je, najavivši za kolovoz otvaranje veleučilišta Marko Marulić u Kninu.

Ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje Jasmina Havranek rekla je da sada slijedi provedba programa prema Bolonjskom procesu, organizacija nastave, ispita i studenata, a prorektor za nastavu Vjekoslav Jerolimov upozorio je na potrebu većeg izdvajanja za obrazovenje iz državnog proračuna.

Na konferenciji je predstavljen prilog "Vjesnika" i Ministarstva znanosti Studiji u 2005./06. Bolonjski proces - put do europske diplome, koji će biti dostavljen učenicima završnih razreda srednjih škola, visokim učilištima, znanstvenim institutima i dr.

Kako se navodi u prilogu prijave za razredbeni postupak za upis studenata u prvu godinu studija u akademskoj godini 2005./06. na zagrebačkom Sveučilištu primaju se do 8. srpnja, a razredbeni ispiti održavat će se od 11. do 15. srpnja.

Za rujanski razredbeni rok prijave će se primati od 31. kolovoza do 2. rujna, a razredbeni ispiti održavat će se od 5. do 7. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙