FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak Međuvladina odbora za primjenu Konvencije o priznavanju studija u arapskim i europskim zemljama Mediterana

ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Sedmi sastanak Međuvladina odbora zaprimjenu Konvencije o priznavanju studija, diploma i akademskihtitula u visokom školstvu u arapskim i europskim zemljama Mediteranaodržan je 9. i 10. lipnja u Splitu u organizaciji Ministarstvaznanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske i UNESCO-a.
ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Sedmi sastanak Međuvladina odbora za primjenu Konvencije o priznavanju studija, diploma i akademskih titula u visokom školstvu u arapskim i europskim zemljama Mediterana održan je 9. i 10. lipnja u Splitu u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske i UNESCO-a.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici dvadesetak zemalja, stručnjaci UNESCO-a i Europske komisije te sveučilišta, priopćeno je danas iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Zaključeno je da Konvenciju treba prilagoditi novim realnostima visokog školstva, poglavito zbog stvaranja jedinstvenog europskog obrazovnog prostora i primjene Bolonjskog procesa u nekim mediteranskim državama. Mediteranski prostor stjecište je povijesnih i kulturnih veza Europe, Afrike i Azije i upravo se suradnjom u obrazovanju može na najbolji način pridonijeti međukulturalnom dijalogu i razumijevanju među narodima, navodi se u priopćenju.

Zaključeno je također, kako se dodaje, da je potrebno uspostaviti mediteransku mrežu informacijskih centara o sustavima visokog školstva za svaku pojedinu zemlju kako bi se olakšalo priznavanje studija i kvalifikacija stečenih na arapskim i europskim sveučilištima, pri čemu je osiguranje kvalitete jedan od temeljnih preduvjeta.

U radu skupa sudjelovali su i predstavnici hrvatskog ENIC/NARIC ureda, zagrebačkog i splitskog sveučilišta, Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji te Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Pomoćnik ministra za međunarodnu suradnju Radovan Fuchs izabran je za potpredsjednika UNESCO-ova Međuvladina odbora za primjenu Međunarodne konvencije o priznavanju studija, diploma i stupnjeva u arapskim i europskim zemljama na Mediteranu.

Republika Hrvatska ratificirala je Konvenciju 1992.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙