FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Federacija BiH financirat će sustav Komarna-Neum-Mljetski kanal

SARAJEVO,30. lipnja(Hina) - Vlada Federacije Bosne i Hercegovineprihvatila je u četvrtak nacrt ugovora što ga treba zaključiti sVijećem ministara BiH o zajedničkom financiranju održavanjaregionalnog odvodnog sustava Komarna-Neum-Mljetski kanal.
SARAJEVO,30. lipnja(Hina) - Vlada Federacije Bosne i Hercegovine prihvatila je u četvrtak nacrt ugovora što ga treba zaključiti s Vijećem ministara BiH o zajedničkom financiranju održavanja regionalnog odvodnog sustava Komarna-Neum-Mljetski kanal.

Ovim supsidijarnim ugovorom obveze Vijeća ministara, proistekle iz ugovora potpisanog s Vladom Hrvatske u travnju prošle godine, prenose se na federalne vlasti s obzirom da se sustav nalazi na teritoriju Federacije BiH.

Ovim se projektom osigurava odvođenje otpadnih voda naselja Komarna, Duboka, Klek, Neum kao i onih u područje Malostonskog zaljeva i time štiti kvaliteta vode u Neumskom i Mljetskom kanalu.

Ugovorom se precizira kako će sredstva za financiranje rada sustava Federaciji osiguravati općine i županije, a nositelj projekta bit će Javno poduzeće za vodno područje slivova Jadranskog mora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙