FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown rehabilitirao bivšeg ministra Federacije BiH Grabovca

SARAJEVO, 9. lipnja 2005.(Hina) - Visoki predstavnik za Bosnu iHercegovinu Paddy Ashdown ukinuo je u četvrtak zabranu političkogdjelovanja bivšem ministru financija u Vladi Federacije BiH NikoliGrabovcu.
SARAJEVO, 9. lipnja 2005.(Hina) - Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Paddy Ashdown ukinuo je u četvrtak zabranu političkog djelovanja bivšem ministru financija u Vladi Federacije BiH Nikoli Grabovcu.

Kako je priopćeno iz Ashdownova ureda u Sarajevu, zaključeno je kako više ne postoje razlozi koji su doveli do Grabovčeve smjene u lipnju 2002. godine kada je bio pod istragom Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, kao i da on ne predstavlja prijetnju provedbi mira ili integritetu tijela vlasti u BiH.

"Ne postoje nikakve zakonske zapreke koje bi priječile Grabovcu obavljanje službene, izabrane ili imenovane dužnosti", stoji u priopćenju.

Grabovca je na dužnost zamjenika federalnog premijera i ministra financija postavila Nova hrvatska inicijativa (NHI) u vrijeme kada je ta stranka sudjelovala u vlasti zajedno s većim brojem drugih umjerenih političkih partija koje su odnijele pobjedu na izborima 2000. godine.

S dužnosti ga je smijenio visoki predstavnik nakon što se pojavila sumnja da je omogućio nezakonito poslovanje jednoj uvozničkoj tvrtki.

Grabovac je sve optužbe već tada odlučno odbacio ustvrdivši kako je pravi razlog njegove smjene nepristajanje na diktate Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

Nakon smjene posvetio se znanstvenom radu na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu gdje je redoviti profesor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙