FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ BiH protiv promjene "daytonskih" granica

MOSTAR, 29. lipnja 2005. (Hina) - Općinske organizacije Hrvatskedemokratske zajednice BiH iz Drvara, Glamoča i Bosanskog Grahovaosudile su u srijedu zamisli srpskih političara da se te tri općinepripoje Republici Srpskoj.
MOSTAR, 29. lipnja 2005. (Hina) - Općinske organizacije Hrvatske demokratske zajednice BiH iz Drvara, Glamoča i Bosanskog Grahova osudile su u srijedu zamisli srpskih političara da se te tri općine pripoje Republici Srpskoj.

"Osuđen je svaki pokušaj jednostranog prekrajanja Daytonskog sporazuma isključivo na štetu Hrvata BiH, a u ovom slučaju izdvajanja triju općina iz Federacije BiH i Herceg-bosanske županije i formiranje srpske županije i pripajanje Republici Srpskoj", ističu u priopćenju, objavljenom nakon zajedničke sjednice, tri općinske organizacije HDZ-a iz zapadne Bosne. Predstavnici te stranke upozorili su na "sve češće pritiske na Hrvate koji dolaze od srpskih političkih stranaka".

Prije rata većinske srpske općine Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo Daytonskim su sporazumom ušle u sastav Herceg-bosanske županije u sklopu entiteta Federacije BiH. Ondje su se nakon oslobodilačkih akcija HVO-a i HV-a u Krajini i zapadnoj Bosni smjestili mnogobrojni hrvatski izbjeglice koji su tijekom rata prognani najviše iz srednje Bosne te iz Republike Srpske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙