FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Primorac opovrgnuo napis "Večernjeg lista"

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja išporta Dragan Primorac opovrgnuo je napis u današnjem Večernjem listupod naslovom - Primorac oštetio Sveti Duh za više milijuna kuna inajavio tužbe za klevetu i naknadu štete.
ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac opovrgnuo je napis u današnjem Večernjem listu pod naslovom - Primorac oštetio Sveti Duh za više milijuna kuna i najavio tužbe za klevetu i naknadu štete.

Primorac u priopćenju navodi da je za vrijeme obavljanja dužnosti ravnatelja Poliklinike Sveti Duh II., poslovanje te zdravstvene ustanove bilo pravilno i u skladu sa zakonom.

"Za rad poliklinike u razdoblju dok sam bio ravnatelj postoje sva relevantna odobrenja nadležnih institucija: Upravnog vijeća Opće bolnice Sveti Duh, Gradskog poglavarstva Zagreba, Ministarstva zdravstva, HZZO-a, i Hrvatske liječničke komore", naveo je Primorac u priopćenju i dodao da o poslovanju Poliklinike nakon njegova odlaska na dužnost ministra nema nikakvih saznanja.

Navodi i da su na osnovu anonimne prijave od ranije pokrenute opsežne predistražne radnje glede suradnje Poliklinike Sveti Duh II. i Opće bolnice Sveti Duh. "Prema mojim saznanjima prijava je u cijelosti odbačena kao neosnovana", navodi Primorac.

Zbog iznijetih neistina protiv odgovornih u Večernjem listu najavio je podnošenje privatne tužbe zbog kaznenog djela protiv časti i ugleda-klevete, a osobito zbog opreme naslovne strane Večernjeg lista sa slikom i tekstom kojim se, navodi u priopćenju, impliciraju nezakonite radnje.

Navodi i da će podnijeti tužbu za naknadu nematerijalne štete sukladno Zakonu o javnom priopćavanju te odgovorne za članak prijaviti sudu časti HND-a.

Ravnatelj Opće bolnice Mladen Bušić ocijenio je danas da je projekt poliklinike Sv. Duh 2 štetan i da ga treba ukinuti.

Riječ je o projektu privatizacije bolničke dijalize koji je počeo prije godinu i pol dana, a provodila ga tvrtka Danel. Za to vrijeme u poliklinici su se izmijenila tri ravnatelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙