FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Primorac potpisao 214 dopusnica za studijske programe

ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja išporta Dragan Primorac potpisao je dopusnice za izvođenje 214studijskih programa od ukupno 807 koliko se treba uskladiti sBolonjskom deklaracijom.
ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac potpisao je dopusnice za izvođenje 214 studijskih programa od ukupno 807 koliko se treba uskladiti s Bolonjskom deklaracijom.

Nakon današnje sjednice Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje, koja bi trebala trajati do kasno navečer, ministar će izdati dopusnice za studijske programe koje Vijeće pozitivno preporuči.

Prema preporuci Vijeća, visokim učilištima će za ostale studijske programe biti upućeno pismo očekivanja ili će biti uskraćena dopusnica.

Za potrebe vrednovanja, po prvi je puta napravljena elektronička baza podataka u koju su visoka učilišta unijela detaljne podatke o sadržaju studijskih programa te o nastavnicima i materijalnim uvjetima izvođenja nastave.

Ministar je u travnju 2005. uputio 807 studijskih programa na mišljenje Nacionalnom vijeću za visoko obrazovanje. Vijeće je provelo postupak vrednovanja studijskih programa, u kojemu je sudjelovalo oko 800 stručnjaka, a tijekom vrednovanja vratilo je dvije trećine programa na prilagodbe visokim učilištima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙