FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odobreno 129 dopusnica za studijske programe

ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja išporta odobrilo je 129 dopusnica za studijske programe, od 801 kojetreba uskladiti s Bolonjskim procesom.
ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa odobrilo je 129 dopusnica za studijske programe, od 801 koje treba uskladiti s Bolonjskim procesom.

Ministar Dragan Primorac rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da će se do 15. lipnja izdati dopusnice za preostale studijske grupe koje su još u postupku vrjednovanja.

Tim je poslom, na kojemu je radilo oko 800 stručnjaka, Ministarstvo znanosti i Agencija za znanost i visoko obrazovanje završilo prvu fazu reforme visokog obrazovanja u skladu s Bolonjskim procesom, kazao je ministar.

Nacionalnom vijeću za visoko obrazovanje preporučeno je da odbije 24 programa jer nisu ispunili stručne uvjete. Predsjednik Nacionalnog vijeća Antonije Dulčić nije želio reći koji su to programi, no napomenuo je da to ne znači da će ih Vijeće i konačno odbiti. Naveo je da su odbijeni zbog stručnih razloga i uvjeta izvođenja nastave, napomenuvši kako sa svih hrvatskih sveučilišta ima studija koji moraju ispraviti programe.

Bolonjski proces, rečeno je, uvest će red i kvalitetu u nastavu, posebno što se tiče honorarnog posla sveučilišnih profesora.

Na popisu Ministarstva je 8800 nastavnika s podatcima o tome gdje redovito predaju i honorarno surađuju. Ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje Jasminka Havranek napomenula je kako zagrebačko Sveučilište pruža najviše honorarnih usluga, dodavši da treba konačno vidjeti koja sveučilišta imaju kadrove i uvjete, a koja nemaju.

Na konferenciji je najavljeno i da će rektorati do 21. lipnja utvrditi upisne kvote za fakultete, od 4. do 8. srpnja zaprimat će se prijave na fakultete, od 11. do 15. srpnja su razredbeni ispiti, a od 18. do 22. srpnja upisi na fakultete.

(Hina) xmb ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙