FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 22. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 22. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

JASENOVAC - Premijer Ivo Sanader danas je u Jasenovcu otvorio novi most preko rijeke Save, sagrađen na mjestu starog, srušenog u Domovinskom ratu prije 14 godina. Čelični most, dug 240 metara, za godnu i pol dana izgradili su radnici Montaže Đure Đakovića iz Slavonskog Broda. Vrijedan je oko četiri milijuna eura, a njegovu gradnju zajednički su financirali hrvatska Vlada, te u ime BiH Europska komisija EU-a. Otvarajući most, predsjednik Vlade Ivo Sanader istaknuo je kako je budućnost i Hrvatske i BiH u Europskoj uniji. Izrazio je uvjerenost da je trenutačna kriza unutar EU samo privremenog karaktera, te je pozvao na izgradnju zajedničke europske budućnosti. Ministar mora, turizam, prometa i razvitka Božidar Kalmeta podsjetio je kako je završetkom mosta Jasenovac označen i završetak uspješne obnove svih jedanaest mostova između Hrvatske i BiH, porušenih u ratu.

ZAGREB - Hrvatska Vlada sutra bi mogla utvrditi mjere za poticanje razvoja i poboljšanje prilika u kožarskoj, tekstilnoj i obućarskoj industriji. Naime, to je jedan od prijedloga koji je poslan pred uži kabinet koji se sastaje prije Vlade, a koji će utvrditi konačan dnevni red. Užem kabinetu poslan je i prijedlog o davanju suglasnosti Hrvatskim autocestama za visinu cestarina, zatim izmjene Zakona o strancima, izvješće o provedbi programa izgradnje hladnjača itd. U Banskim dvorima danas nisu mogli potvrditi hoće li se pred užim kabinetom naći i rebalans ovogodišnjega državnog proračuna.

ZAGREB - Prema izvješću Sanitarne inspekcije ispostave u Metkoviću, voda na izvorištu u Prudu dobra je za piće. Ponovljeni nalaz vode u skladu je s Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti, te se voda može koristiti za piće, izvijestio je Državni centar 112. Sanitarna inspekcija i dalje će kontrolirati prisutnost klora u vodi.

ĐAKOVO - U Đakovu je jutros završio rock maraton koji je, u sklopu svoje akcije "Za siguran korak", organizirala zagrebačka Humanitarna udruga "Pas u humanitarnom djelovanju", a s koje je prihod namijenjen obuci timova vodiča i pasa u humanitarnom razminiranju. U pet godina uvježbano je deset takvih timova a psi su predani Hrvatskom centru za razminiranje. Na đakovačkom rock maratonu, koji je počeo jučer u 18 sati na ljetnoj pozornici Strossmayerova parka pod nazivom "Rock spektakl u parku - Od sumraka do zore", nastupili su Hladno pivo, TBF, Elemental, Shorty, Meritas, Ramirez, Vatra, Opća opasnost, Osmi putnik i drugi.

OSIJEK - Osječka podružnica Hrvatske udruge gluhoslijepih osoba "Dodir" od danas do subote, 25. lipnja, na Trgu slobode u Osijeku humanitarnom akcijom obilježava dane gluhoslijepih osoba pod nazivom "Dani Helen Keller" u Osijeku. Voditelj podružnice Željko Bosilj kaže da će se prihodom pomoći u organiziranju aktivnosti gluhoslijepih osoba i nabavi opreme, a svaki donator dobiva crveno-bijelu vrpcu, kao simbol crveno-bijelog štapa koji gluhoslijepim osobama pomaže pri kretanju. U Osijeku ima 40 gluhoslijepih osoba, a u Osječko-baranjskoj županiji 152, rekao je Bosilj.

DUBROVNIK - Mimohodom Stradunom i okupljanjem sudionika u srednjovjekovnim odorama ispred Kneževa dvora u Dubrovniku počeo je danas treći Dubrovački povijesni festival. U osam dana festivala predstavit će se desetak različitih umjetničkih i zabavljačkih družina s više od 700 izvođača iz svih krajeva Hrvatske, te iz Slovenije, Makedonije i Češke. Na Boškovićevoj poljani bit će cjelodnevni postav srednjovjekovne tržnice na kojoj će se predstaviti stari zanati i radionice žongliranja, a posjetitelji će se moći okušati u streličarstvu, te kušati renesansne specijalitete uz zvuke srednjovjekovne glazbe i autentičnih instrumenata toga doba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙