FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Parku prirode Medvednica pronađene bačve s motornim uljem

ZAGREB, 26. lipnja 2005. (Hina) - Policijska uprava zagrebačka (PUZ)izvijestila je danas kako je u Parku prirode Medvednica pronađenodbačen opasan otpadu - dvije bačve s motornim uljem.
ZAGREB, 26. lipnja 2005. (Hina) - Policijska uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je danas kako je u Parku prirode Medvednica pronađen odbačen opasan otpadu - dvije bačve s motornim uljem.

Dvije metalne bačve od po 50 litara, ispunjene - po izgledu, mirisu i boji - rabljenim motornim uljem, pronašla je jučer u šumi Parka prirode Medvednica, u Susedgradu, jedna žena i to prijavila policiji. Pored bačvi pronađeno je i oko 150 rabljenih uljnih i motornih filtera. Otpad će sutra ukloniti stručne službe.

PU zagrebačka također je izvijestila kako je 39-godišnji muškarac sinoć u alkoholiziranom stanju u mjestu Bunjani, u općini Križ, zapalio kućicu u kojoj živi. Muškarac je benzinom polio sve stvari u kućici, veličine 20 metara četvornih, te ih upalio upaljačem.

Kad je policija stigla, zatekla je pijanog i psihički neuračunljivog muškarca pored kuće koja je gorjela. Policajcima je zaprijetio da će, ako mu se približe, baciti u vatru. Policija je pozvala Hitnu pomoć i muškarac je prevezen u Neuropsihijatrijsku bolnicu Popovača gdje je zadržan na liječenju. Požar su ugasili vatrogasci.

Policija je izvijestila i o dva napada na djelatnike ZET.

Naime, sinoć oko 23 sata skupina mladića, vozeći se u zadnjim kolima "četvorke", kod Botaničkog vrta razbila je staklo, a kada je vozač tramvaja pozvao policiju, razbijači su pobjegli.

Na okretištu tramvaja i autobusa u Dubcu noćas oko jedan sat razbijena su četiri stakla kućice-čekaonice te oglasna ploća. Na mjestu događaja policija je zatekla petoricu maloljetnika i privela ih na saslušanje.

Policija je izvijestila i o dva događaja izbjegavanja carinskog nadzora - 26-godišnjeg državljana SiCG te 24-godišnjeg državljanina Slovenije.

Kod državljanina SiCG koji je bio putnik u beogradskom autobusu, carinici su na izlazu iz Hrvatske, u Bregani, u džepu njegovih hlača pronašli tri ručna sata Rolex, ukupne vrijednosti 32.850 kuna.

Slovenski je pak državljanin također na izlazu iz Hrvatske u Bregani, svojim osobnim automobilom pokušao prošvercati 65 šteka cigareta Boss.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙