FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Utemeljena Skupština Virovitičko-podravske županije

VIROVITICA , 29. lipnja 2005. (Hina) - U Virovitici je danas naponovljenoj sjednici utemeljena Skupština Virovitičko-podravskežupanije na kojoj je za predsjednika Skupštine izabran Stjepan Feketićiz HDZ-a, a za njegova zamjenika Borislav Hlavati iz HSP-a.
VIROVITICA , 29. lipnja 2005. (Hina) - U Virovitici je danas na ponovljenoj sjednici utemeljena Skupština Virovitičko-podravske županije na kojoj je za predsjednika Skupštine izabran Stjepan Feketić iz HDZ-a, a za njegova zamjenika Borislav Hlavati iz HSP-a.

Drugi zamjenik predsjednika županijske Skupštine bit će imenovan naknadno.

Sjednicu je prije utvrđivanja dnevnoga reda napustilo 17 vijećnika koalicije HSS-SDP-HNS. Predsjednik Kluba vijećnika te koalicije Željko Pecek objasnio da su to učinili zbog toga što "dnevni red nije utvrđen sukladno Statutu Virovitičko-podravske županije".

"Drugi još važniji razlog je što sjednica kreće iz početka pa bi mi ponovno trebali dati prisegu. Smatramo da smo prisegu već jedanput dali na prvoj utemeljiteljskoj sjednici 14. lipnja ove godine. Zbog toga ćemo uložiti prigovor pravnim službama", rekao je Pecek nazvavši ovu sjednicu, zbog načina na koji je sazvana, "parodijom demokracije".

Povjerenica Vlade Katarina Boljevčan, koja je sjednicu vodila do izbora najstarijeg vijećnika, objasnila je da se, prema naputku Vlade, prekinuta sjednica ne nastavlja, nego ju je potrebno voditi iz početka.

Skupštinu Virovitičko-podravske županije čini po 17 vijećnika koalicije HSS/SDP/HNS-a i HDZ/HSLS-a, pet vijećnika HSP-a i dva vijećnika HSU-a - te jedan vijećnik - predstavnik srpske nacionalne manjine s liste HDZ-a.

Prva utemeljiteljska sjednica Skupštine Virovitičko-podravske županije prekinuta je 14. lipnja zbog nedostatka kvoruma prije utvrđivanja Odbora za izbor i imenovanje i izbora predsjednika Skupštine. Četiri vijećnika HSP-a napustila su sjednicu nezadovoljna nepoštivanjem dogovora između koalicija HSS/SDP/HNS-a i HSP/HSU-a. Prethodno, nakon polaganja vijećničke prisege sjednicu Skupštine napustilo je i 17 vijećnika koalicije HDZ/HSLS-a.

Na prvoj sjednici Skupštine Virovitičko-podravske županije, održane odmah nakon utemeljiteljske, za novoga župana izabran je Zvonimir Šimić iz HSP-a, a za njegove zamjenike Zvonimir Kojić iz HSLS-a i Đuro Matovina iz HDZ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙