FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelovar: još se ne zna tko će biti na vlasti u Županiji

BJELOVAR, 9. lipnja 2005. (Hina) - Na današnjoj konstituirajućojsjednici Skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije nije postignutdogovor stranaka tko će biti na vlasti, već je samo izabran njezinpredsjednik koji je i do sada obnašao tu dužnost, Stanko Grčić izHSS-a.
BJELOVAR, 9. lipnja 2005. (Hina) - Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije nije postignut dogovor stranaka tko će biti na vlasti, već je samo izabran njezin predsjednik koji je i do sada obnašao tu dužnost, Stanko Grčić iz HSS-a.

Za njega su glasovale sve stranke, osim članova koalicije HSLS-HNS-a.

Prisegnuli su svi članovi Skupštine, njih 41, od kojih je najviše, 17, iz koalicije HSS-a i SDP-a, 11 ima koalicija HSLS-a i HNS-a predvođena Đurđom Adlešić, devet vijećnika ima koalicija HDZ-a i DC-a, a četiri vijećnika HSP.

Na konferenciji za novinare nakon sjednice dosadašnji župan Damir Bajs (HSS) naglasio je da HSS-ov partner SDP ima "ucjenjivački i dvoličan stav" kada je riječ o poslijeizbornoj koaliciji HSS-a i HSP-a. Tvrdi da SDP-ovci tehničku potporu daju samo predsjedniku Skupštine, ali ne i županu, ni HSP-ovu dožupanu.

Bajs je spomenuo i da si je SDP dao "isključivo pravo da koalira s HSP-om u Velikoj Gorici, dok to isto ne podržava u ovoj županiji". Zaključio je da je to neprihvatljivo i zatražio hitan sastanak predsjedništva HSS-a jer ne mogu ispuniti svoju koalicijsku obvezu prema HSP-u.

Na novinarsko traženje komentara, predsjednik županijskog SDP-a Nikola Varga rekao je da će SDP podržati HSS-ova župana, ali ne i HSP-ova dožupana prije nego što se dovrše razgovori s HSLS-om i HNS-om.

Iz koalicije HSLS-a i HNS-a nisu željeli ništa komentirati dok su predstavnici HDZ-a opovrgnuli da su postignuti bilo kakvi dogovori o ulasku u vlast i dobivanju mjesta dožupana iz te stranke.

Strankama za dogovor ostaje još 30 dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙