FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat vozača najavljuje blokade hrvatskih cesta

ŠIBENIK, 1. lipnja 2005. (Hina) - Sindikat vozača i prometnih radnikaHrvatske prosvjeduje zbog ilegalnih prijevoznika na javnim linijama ugradovima i općinama te će blokirati hrvatske ceste ako nadležneinstitucije ne počnu rješavati taj problem, rečeno je na današnjojkonferenciji za novinare toga sindikata.
ŠIBENIK, 1. lipnja 2005. (Hina) - Sindikat vozača i prometnih radnika Hrvatske prosvjeduje zbog ilegalnih prijevoznika na javnim linijama u gradovima i općinama te će blokirati hrvatske ceste ako nadležne institucije ne počnu rješavati taj problem, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare toga sindikata.

Predsjednik sindikata Vinko Škvorc upozorio je i na učestalo kršenje Kolektivnog ugovora, Zakona o radu i Zakona o sigurnosti u prometu, jer vozači u nekim tvrtkama mjesečno imaju i po 300 radnih sati, a dio plaće im se isplaćuje na ruke.

Zbog toga, kao i zbog ilegalnih prijevoznika, sindikat koji okuplja više od 10.000 vozača i prometnih radnika u Hrvatskoj očekuje hitnu reakciju nadležnih institucija, ministarstava i inspekcija.

"U protivnom, spremni smo blokirati promet. Vjerujte, zaustavit ćemo promet na šibenskom mostu, u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Zadru, te u svim gradovima gdje sindikalno djelujemo", kazao je Škvorc.

Sindikalci tvrde da su nakon lanjskog prosvjeda vozača inspekcije obavile svoj posao, ali nakon podizanja prekršajne prijave ništa nije napravljeno.

"Predmeti na sudu čekaju u ladicama, a ilegalni prijevoznici vratili su se na cestu i ne plaćaju bilo kakva davanja državi".

U Šibeniku se nedavno na liniji za hotelsko naselje Solaris pojavio još jedan u nizu ilegalnih prijevoznika koji vozi putnike, prodaje vozne karte i staje na svim postajama, a sve nelegalno i s oznakom "posebne vožnje", tvrdi Škvorc.

Sindikat traži da inspekcijske službe izađu na teren u Šibeniku i riješe pitanje ilegalnih prijevoznika, jer u pitanju je 280 radnih mjesta u šibenskom Autotransportu, među kojima je čak 210 hrvatskih branitelja.

Šibenski prijevoznik u zadnjih je sedam godina izgubio oko 70 milijuna kuna zbog nelegalnih prijevoznika na lokalnim i međugradskim linijama, rečeno je na konferenciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙