FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: počeo znanstveni skup "Društvo i tehnologija"

ZADAR, 28. lipnja 2005. (Hina) - U Zadru je danas počeo višednevniznanstveni skup "Društvo i tehnologija" u radu kojega sudjeluje višedesetaka stručnjaka iz Hrvatske i svijeta.
ZADAR, 28. lipnja 2005. (Hina) - U Zadru je danas počeo višednevni znanstveni skup "Društvo i tehnologija" u radu kojega sudjeluje više desetaka stručnjaka iz Hrvatske i svijeta.

Do 30. lipnja sudionici će raspravljati o tehnologiji obrazovanja i integriranom sveučilištu, tehnologiji obrazovanja za novo komunikacijsko društvo, tehnologiji obrazovanja na daljinu i slobodnom vremenu, izazovima novih tehnologija te gospodarstvu i novim tehnologijama.

Govoreći uvodno, o viziji društva, znanosti i tehnologije, dr. Juraj Plenković je rekao da su ciljevi skupa potaknuti izobrazbu u novim tehnološkim prilikama. Tehnologija sama po sebi neće donijeti blaženstvo, zato uvijek prednost dajem etici pred tehnologijom, kazao je, uz ostalo, Plenković.

Skup su priredili Međunarodna informatička akademija, Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Poslijediplomski i doktorski studij iz inoformacijskih znanosti Sveučilišta u Zadru, Institut za nove medije i tehnologije Sveučilišta u Mariboru i Društvo prijatelja Hrvatska - Japan iz Rijeke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙