FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Razgovori hrvatskog i slovenskog ministra za školstvo i znanost

LJUBLJANA,3. lipnja(Hina) - Ministar znanosti i školstva DraganPrimorac i slovenski ministar školstva, znanosti i tehnologije JureZupan sastali su se u petak na radnom sastanku u Ljubljani idogovorili da se memorandum o suradnji dvaju ministarstava potpiše nazajedničkoj sjednici hrvatske i slovenske vlade idućeg petka naBrijunima.
LJUBLJANA,3. lipnja(Hina) - Ministar znanosti i školstva Dragan Primorac i slovenski ministar školstva, znanosti i tehnologije Jure Zupan sastali su se u petak na radnom sastanku u Ljubljani i dogovorili da se memorandum o suradnji dvaju ministarstava potpiše na zajedničkoj sjednici hrvatske i slovenske vlade idućeg petka na Brijunima.

Suradnja dviju država na području znanosti i obrazovanja vrlo je dobra i došlo je vrijeme za nove zajedničke projekte, ocijenio je Primorac nakon sastanka. Kao posebno perspektivna područja gdje bi se Slovenija i Hrvatska mogle udružiti u znanstveno-istraživačkim i obrazovnim projektima naveo je istraživanja u biotehnologiji, biomedicini, nanoznanosti, ekologiji i informatici.

Slovenski ministar Jure Zupan rekao je da su dvije države na području znanstvene suradnje već zaključile više od 300 zajedničkih istraživačkih projekata. Naglašena je i suradnja sveučilišta. Slovenija će svojim iskustvom pomoći Hrvatskoj u priključenju 6. i 7. okvirnom programu za znanost i tehnološki razvitak Europske unije, istaknuo je slovenski ministar za školstvo, znanost i tehnologiju Jure Zupan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙