FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sofija: znanstveni skup "Bugari i Hrvati u jugoistočnoj Europi"

SOFIJA, 3. lipnja 2005. (Hina) - Peti Međunarodni znanstveni skup"Bugari i Hrvati u jugoistočnoj Europi od 7. do 21. stoljeća", započeoje u petak u Sofiji u Institutu za balkanistiku Bugarske akademijeznanosti, a u suradnji s Odsjekom za povijesne znanosti Hrvatskeakademije znanosti i umjetnosti.
SOFIJA, 3. lipnja 2005. (Hina) - Peti Međunarodni znanstveni skup "Bugari i Hrvati u jugoistočnoj Europi od 7. do 21. stoljeća", započeo je u petak u Sofiji u Institutu za balkanistiku Bugarske akademije znanosti, a u suradnji s Odsjekom za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

U pozdravnom govoru, hrvatski veleposlanik u Bugarskoj Dražen Vukov Colić poželio je uspjeh u radu skupa, koji se već tradicionalno održava od 1998. godine, podsjetivši na odlične povijesne, kulturne i prijateljske odnose između hrvatskog i bugarskog naroda i njihovih država.

Susret se održava i u subotu a njime se, kao i prethodnima, oživljava interes za teme od obostranog značenja i pridonosi važnosti društvenog, političkog i kulturnog upoznavanja Hrvata i Bugara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙