FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga Roda: akcija za poboljšanje uvjeta potpomognute reprodukcije

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Udruga Roda - Roditelji u akcijipriopćila je danas da je u sklopu akcije "Čudesne bebe" uplatamadonatora omogućena kupnja uređaja vrijednog više od 41.000 kuna kojimće se poboljšati uvjeti potpomognute reprodukcije u Hrvatskoj.
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Udruga Roda - Roditelji u akciji priopćila je danas da je u sklopu akcije "Čudesne bebe" uplatama donatora omogućena kupnja uređaja vrijednog više od 41.000 kuna kojim će se poboljšati uvjeti potpomognute reprodukcije u Hrvatskoj.

Radi se o IVF lupi, namijenjenoj odvajanju i čišćenju jajnih stanica, te kontroli razvoja embrija, za Sveučilišnu kliniku za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma Vuk Vrhovac u Zagrebu.

Akcija "Čudesne bebe" pokrenuta je u svibnju 2004. godine radi prikupljanja financijskih sredstava za pomoć centrima za humanu reprodukciju, a potaknule su je poražavajuće činjenice da se područjem humane reprodukcije bave samo 22 liječnika i 10 biologa, da je većini opreme odavno istekao rok trajanja i da su 25 postotnim smanjenjem bolničkih proračuna stradali upravo Odjeli humane reprodukcije.

Roda u priopćenju ponovno skreće pozornost javnosti da nije donesen Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji iako Vlada od 30. rujna 2004. ima pripremljen kvalitetan stručno izrađen nacrt prijedloga zakona, koji već gotovo godinu dana ne dobiva zeleno svjetlo za izglasavanje u Hrvatskom saboru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙