FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki roditelji ne žele novačenje u školama

WASHINGTON,3. lipnja(Hina) - Sve veći broj američkih roditelja protivise predstavnicima vojske koji nastoje pridobiti njihovu djecu usrednjoj školi da se opredijele za vojnu karijeru, piše u petak listThe New York Times.
WASHINGTON,3. lipnja(Hina) - Sve veći broj američkih roditelja protivi se predstavnicima vojske koji nastoje pridobiti njihovu djecu u srednjoj školi da se opredijele za vojnu karijeru, piše u petak list The New York Times.

S već dvije godine rata u Iraku, dok se kopnena vojska i marinci bore da popune svoje redove, roditelji su postali prepreka koju predstavnici vojske, koji populariziraju vojsku među školskom mladeži, ne mogu pomaknuti, piše Times.

Majke i očevi diljem Sjedinjenih Država kažu da su užasnuti na pomisao da bi njihova djeca mogla biti ubijena ili ubiti u ratu koji mnogi smatraju nepotrebnim i kojem se ne vidi kraja, kaže list.

Prema američkom zakonu javne škole moraju dati vojnim predstavnicima zaduženim za novačenje isti pristup svojim učenicima kao i onima koji odlaze na sveučilišta, ukoliko ne žele izgubiti financiranje iz saveznog proračuna.

Posljednje istraživanje američkog ministarstva obrane, provedeno u studenom prošle godine, pokazalo je da bi samo 25 posto američkih roditelja preporučilo svojoj djeci vojnu službu, što je smanjenje sa 42 posto zabilježenih u kolovozu 2003.

Predstavnici vojske suočeni su s neprijateljstvom roditelja, a nekima su čak prijetili nasiljem.

Problemi s novačenjem su značajni i izazivaju zabrinutost mogućnošću da bi mogli dovesti u opasnost sadašnji dragovoljački karakter američke vojske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙