FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Roditelji poginulih branitelja u Sisačko-moslavačkoj županiji

SISAK, 2. lipnja 2005. (Hina) - Članovi Udruge roditelja poginulihbranitelja Domovinskog rata grada Solina i općina Muća, Klisa iDugopolja danas su završili trodnevni posjet Sisačko-moslavačkojžupaniji, u sklopu kojega su obišli bojišnice na Banovini, te položilicvijeće i zapalili svijeće na spomen-obilježjima masovnih grobnicažrtava srpske agresije u Baćinu kod Hrvatske Dubice i u HrvatskojKostajnici.
SISAK, 2. lipnja 2005. (Hina) - Članovi Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata grada Solina i općina Muća, Klisa i Dugopolja danas su završili trodnevni posjet Sisačko-moslavačkoj županiji, u sklopu kojega su obišli bojišnice na Banovini, te položili cvijeće i zapalili svijeće na spomen-obilježjima masovnih grobnica žrtava srpske agresije u Baćinu kod Hrvatske Dubice i u Hrvatskoj Kostajnici.

Predsjednik solinske Udruge Dalibor Celebić je rekao da su roditelji poginulih hrvatskih branitelja proteklih godina obišli sedam ratom pogođenih županija, počevši od Vukovara, da je Sisačko-moslavačka županija pretposljednja u njihovu obilasku te da će posjetom Varaždinu iduće godine završiti obilazak hrvatskih krajeva stradalih u Domovinskom ratu.

Želja nam je da obilaskom bojišta upozorimo na velike ljudske žrtve i štetu učinjenu u Domovinskom ratu, te na doprinos tih krajeva u stvaranju i obrani hrvatske države, u obrani hrvatske slobode i budućnosti, rekao je Dalibor Celebić. Napomenuo je da roditelji poginulih branitelja iz Solina obilascima županija stradalih u ratu žele pridonijeti uspostavi hrvatskog zajedništva i dostojanstva, te očuvanju vrijednosti Domovinskog rata. Istaknuo je da domoljublje i vjeru koju imaju roditelji poginulih hrvatskih branitelja nitko i ništa ne može pobijediti.

Domaćin roditeljima iz Solina bio je predsjednik Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije Mario Marot, koji je gostima iz Solina i okolnih općina zahvalio na posjetu i prijateljskoj suradnji kojom se čuvaju vrijednosti Domovinskog rata i njeguju vrijednosti za koje su u obrani Hrvatske poginuli njihovi sinovi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙