FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Naoružani Kambodžanci oteli najmanje 20 školske djece

PHNOM PENH, 16. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Kambodžanska policijaokružila je u četvrtak britansku Međunarodnu školu u Siem Reapu, nasjeveru zemlje, u kojoj naoružani muškarci drže za taoce 40 učenikanižih razreda i nekolicinu učitelja, priopćio je službeni predstavnikvlade.
PHNOM PENH, 16. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Kambodžanska policija okružila je u četvrtak britansku Međunarodnu školu u Siem Reapu, na sjeveru zemlje, u kojoj naoružani muškarci drže za taoce 40 učenika nižih razreda i nekolicinu učitelja, priopćio je službeni predstavnik vlade.

Jedan od roditelja na mjestu događaja rekao je da strahuje kako je oteto 29 djece koja pohađaju 'malu školu', ali službeni predstavnik vlade Khieu Kanharith tvrdi da se službene procjene kreću oko 40 djece.

"Pregovori s otmičarima trenutačno su onemogućeni jer su potonji isključili mobitel. Možda samo žele omesti turizam u Siem Reapu."

Škola je uz glasoviti 800 godina stari hram Wat u Angkoru, najvećoj turističkoj atrakciji u Kambodži.

Oteta djeca dolaze iz raznih zemalja, među kojima iz Kambodže, Japana i Koreje, premda se točan popis zemalja još ne zna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙