FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Građevinski radovi u padu

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Nastavlja se višemjesečni trendsmanjenja fizičkog obima građevinskih radova u Hrvatskoj.
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Nastavlja se višemjesečni trend smanjenja fizičkog obima građevinskih radova u Hrvatskoj.

Tako su građevinski radovi u travnju ove godine bili manji za 6,6 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Građevinski radovi u razdoblju od siječnja do travnja 2005. pak manji su također za 6,6 posto u usporedbi s radovima u razdoblju od siječnja do travnja 2004.

Tendencija smanjenja građevinskih radova započela je još u srpnju prošle godine, tako da se već deseti mjesec zaradom bilježi pad fizičkog obujma građevinskih radova.

Usporedbe radi, u prošlogodišnjem su travnju građevinski radovi bili veći u odnosu na travanj 2003. za 6,7 posto, dok je u prva četiri prošlogodišnja mjeseca fizički obujam građevinskih radova bio veći za 10,1 posto u odnosu na isto razdoblje 2003. godine.

Na takva kretanja u graditeljstvu početkom godine utjecali su loši vremenski uvjeti s jedne strane, a s druge strane tu je utjecaj sporijeg rasta investicijske aktivnosti prisutan od prošle godine.

U travnju 2005. prema vrstama građevina, na zgradama je odrađeno 44,2 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 55,8 posto.

Prema vrsti gradnje, na novim je građevinama odrađeno 57,5 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 42,5 posto.

Slično je i ukupno za prva četiri mjeseca - na zgradama je odrađeno 44,7 posto od ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 55,3 posto.

Prema vrsti gradnje u prva četiri mjeseca ove godine na novim je građevinama odrađeno 57,7 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 42,3 posto.

(Hina) xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙