FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dalekovod u Islandu realizira poslove vrijedne 27,5 milijuna eura

ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Zagrebačka tvrtka Dalekovod do krajabi ovog mjeseca u Islandu trebala započeti s montažom prvog dalekovodau sklopu 24,5 milijuna eura vrijednog projekta podizanja stupova irazvlačenja vodiča za islandskog državnog operatora visokonaponskeprijenosne mreže LandsNet, u vlasništvu Lansvirkjuna National PowerCompany i Westfjord Power Company.
ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Zagrebačka tvrtka Dalekovod do kraja bi ovog mjeseca u Islandu trebala započeti s montažom prvog dalekovoda u sklopu 24,5 milijuna eura vrijednog projekta podizanja stupova i razvlačenja vodiča za islandskog državnog operatora visokonaponske prijenosne mreže LandsNet, u vlasništvu Lansvirkjuna National Power Company i Westfjord Power Company.

Kako su danas izvijestili iz Dalekovoda, na natječaj za izvođenje radova na montaži stupova i razvlačenju vodiča za 420 kilovoltne dalekovod Sultartangalina 3, duljine 126,7 kilometara te Fljotsdalslinur, duljine 102,7 kilometara, zagrebačka se tvrtka prijavila u konzorciju s jednom manjom tvrtkom iz Europske unije.

U međunarodnoj konkurenciji LandsNet je odabrao Dalekovod kao najpovoljnijeg izvođača radova i početkom ovog mjeseca mu dodijelio radove u ukupnoj vrijednosti od gotovo 24,5 milijuna eura.

Ugovoreni radovi obuhvaćaju montažu 695 čelično-rešetkastih stupova te kompletne elektromontažne radove, koji se sastoje od sastavljanja i podizanja stupova te razvlačenja vodiča za oba objekta u ukupnoj dužini od 230 kilometara, dok je investitor prethodno osigurao isporuku opreme i građevinske radove koji su već u tijeku.

Predviđeni rok završetka radova na prvom dalekovodu je 15. prosinca ove godine, a na drugom 15. listopada 2006. godine, što predstavlja iznimno kratko vrijeme ako se uzmu u obzir klimatski uvjeti tog podneblja gdje radovi nisu mogući gotovo pola godine, ističu u Dalekovodu.

Stoga je Dalekovod poslao prve ekipe radnika na teren da organiziraju gradilište, a kako bi se do konca ovog mjeseca započelo s montažom prvog dalekovoda i završilo do konca ovogodišnje građevinske sezone.

Također, tijekom prošle godine ta je tvrtka krenula i u pretkvalifikacije za isporuku ovjesne i spojne opreme za dalekovode, za istog investitora. Uz domaće, u tim su pretkvalifikacijama sudjelovale i tvrtke iz Slovačke, Njemačke, Norveške, Velike Britanije i Danske, a za isporuku opreme, tvrtke iz Turske, Italije i Španjolske.

Dalekovod je početkom ove godine dobio posao na isporuci ovjesne i spojne opreme za dalekovode, i to u vrijednosti od 3,04 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙