FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAC će angažirati odvjetnika za pomoć radnicima

ZAGREB, 24. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatske autoceste (HAC) financiratće odvjetničke usluge za zastupanje radnika i kooperanata oštećenestečajem talijanske građevinske tvrtke Coopcostruttori koja je radilana tunelu Mala kapela, od koje radnici potražuju više od dva milijunakuna, a kooperanti oko 40 milijuna kuna, izjavio je danas ministarmora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.
ZAGREB, 24. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatske autoceste (HAC) financirat će odvjetničke usluge za zastupanje radnika i kooperanata oštećene stečajem talijanske građevinske tvrtke Coopcostruttori koja je radila na tunelu Mala kapela, od koje radnici potražuju više od dva milijuna kuna, a kooperanti oko 40 milijuna kuna, izjavio je danas ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.

Ministarstvo i HAC, od kad se to dogodilo, imaju tjedne sastanke sa radnicima i kooperantima u Ogulinu kako bi im se pomoglo da riješe ta potraživanja što prije, rekao je Kalmeta.

HAC će financirati odvjetničku kuću koja će zastupati radnike i kooperante pred talijanskim sudom, a 40 radnika koji su radili za samu talijansku tvrtku bit će primljeni u radni odnos ili na tunelu Mala Kapela ili u HAC-u, ili kroz neke druge hrvatske građevinske tvrtke koje rade na autocesti, naglasio je Kalmeta.

Problem koji je nastao stečajem talijanske tvrtke vjerujem da će se riješiti uz pomoć talijanskog pravosuđa, te ministarstva i HAC-a, rekao je Kalmeta, dodajući da to neće biti lako, ali da vjeruje u pravnu državu u Italiji i da će se namiriti potraživanja radnika i kooperanata.

Hrvatske autoceste su još lani u prosincu potvrdile da su naplatile bankovno jamstvo u iznosu od 45 milijuna kuna, aktivirano jer talijanska tvrtka Coopcostruttori nije na vrijeme završila radove na tunelu Mala Kapela, a za što su joj isplaćene premije.

Talijanska tvrtka nije završila ugovorene radove na tunelu Mala Kapela do 30. studenog 2004. što je bio krajnji rok za završetka radova. Ugovor o građenju tunela Mala Kapela potpisan je 19. travnja 2002. nakon međunarodnog natječaja s tom talijanskom tvrtkom.

Od drugih pitanja vezanih uz autocestu Zagreb-Split, Kalmeta je kazao da se razmišlja o uvođenju ljetne i zimske tarife cestarina. Zimska tarifa bi bila povoljnija i jeftinija u cilju privlačenja prijevoznika na autocestu, kazao je Kalmeta, ali nije točno mogao reći koliko, jer se trenutno rade kalkulacije, ali je ustvrdio da bi trebala biti znatno povoljnija od postojeće.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙