FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za utorak, 28. lipnja

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 28. lipnja.
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 28. lipnja.

SPLIT - Predstavnici Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) i splitske tvrtke Neva Kerum d.o.o. potpisat će Ugovor o prodaji i prijenosu dionica splitske turističke tvrtke Adriatic, u čijem je sastavu poznati splitski Hotel Marjan. Tvrtka Neva Kerum je za 87,83 posto dionica Adriatica ponudila 170 milijuna kuna - trostruko više od početne cijene tih dionica, a u ponudi se obvezala i društvo dokapitalizirati sa 190 milijuna kuna vlastitih sredstava. Ponudi su priložili i pismo namjere skandinavske hotelske menadžment kompanije Residor, prema kojem bi se Hotel Marjan trebao uključiti u brand Radison SAS, jedan od brandova te skandinavske kompanije. (12,00 sati, Hotel Marjan, Branimirova obala 8)

ZAGREB - Institut za društvena istraživanja, odnosno časopis Sociologija sela, te Hrvatski poljoprivredni zadružni savez organiziraju promociju tematskog broja časopisa Sociologija sela i okrugli stol o poljoprivrednom zadrugarstvu "Izazovi poljoprivrednog zadrugarstva". (11,00 sati, kino dvorana, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ul. grada Vukovara 78)

ZAGREB - Treći mobilni operator u Hrvatskoj Tele 2 organizira susret s novinarima u povodu realizacije prvog poziva putem svoje mreže. (11,00 sati, Tele 2, Ul. grada Vukovara 269 D)

ZAGREB - U organizaciji Hrvatskog sociološkog društva i Instituta Ivo Pilar održat će se okrugli stol na temu "Menadžersko-poduzetnička elita i modernizacija: razvojna ili rentijerska elita?". (10,00 sati, Hrvatsko novinarsko društvo, Perkovčeva 2)

ZAGREB - Tvrtka Infoarena organizira dvodnevnu Customer Relationship Management konferenciju "CRM 2005", na kojoj će biti predstavljena iskustva hrvatskih tvrtki kroz konkretne primjere u implementaciji i razvoju CRM-a kao poslovnog modela te alata za podršku odlučivanju i upravljanju odnosima s klijentima. (9,00 sati, Plivin istraživački institut, Prilaz baruna Filipovića 29)

ZAGREB - Na konferenciji za novinare biti će predstavljen projekt poslovnog tornja "Eurotower", čiji je investitor tvrtka Immokor d.o.o. - zajednička tvrtka Immorenta (tvrtka kćer Erste banke) i Hidrocommercea. Riječ je o zgradi sa 17.317 četvornih metara uredskog prostora, na 26 katova, visokoj 97 metara. (11,30 sati, gradilište Eurotowera, ugao ul. Ivana Lučića i Ul. grada Vukovara).

ZAGREB - Nastavlja se višemjesečni trend smanjenja fizičkog obima građevinskih radova u Hrvatskoj. Tako su građevinski radovi u travnju ove godine bili manji za 6,6 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Građevinski radovi u razdoblju od siječnja do travnja 2005. pak manji su za također 6,6 posto u usporedbi s radovima u razdoblju od siječnja do travnja 2004. Tendencija smanjenja građevinskih radova započela je još u srpnju prošle godine, tako da se već deseti mjesec zaradom bilježi pad fizičkog obujma građevinskih radova. Usporedbe radi, u prošlogodišnjem su travnju građevinski radovi bili veći u odnosu na travanj 2003. za 6,7 posto, dok je u prva četiri prošlogodišnja mjeseca fizički obujam građevinskih radova bio veći za 10,1 posto u odnosu na isto razdoblje 2003. godine.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙